"Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" "Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" Ontdek meer voordelen van Werken en leren Werken en leren
"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand

Primeur medicatie op afstand

In gemeente Ooststellingwerf heeft mevrouw M. van Laar-Hofman uit Oosterwolde als eerste in Noord-Nederland Medido (medicijndoos) in gebruik genomen. Op initiatief van ZuidOostZorg in samenwerking met een apotheek uit Oosterwolde en vijf apotheken uit Drachten, kan deze medicijndispenser bij een klant thuis geplaatst worden. De klant kan op deze wijze zelfstandig medicatie innemen, zonder dat hij of zij daarbij dagelijks een beroep hoeft te doen op een zorgprofessional.

 

Wat is de Medido?

Via de Medido kunnen cliënten zelf hun medicatie innemen, zonder een beroep te hoeven doen op professionele hulpverlening. De medicijndispenser wordt bij de cliënt thuis geplaatst en geeft de gebruiker een signaal als het tijd is om de medicatie in te nemen en opent automatisch de verpakking.  Als de cliënt niet reageert op het herinneringssignaal van de dispenser  gaat er (via een GPRS-systeem) een alarm af bij de zorgcentrale. De verpleegkundige belt dan met de cliënt. Als het nodig is schakelt zij een zorgverlener in. Deze brengt vervolgens een huisbezoek aan de cliënt. De medicijndispenser wordt wekelijks gevuld met de baxtermedicatie van de cliënt door ZorgThuis van ZuidOostZorg.

 

Samenwerking ZuidOostZorg met apotheken

Door samenwerking met, op dit moment zes apothekers uit de regio, apotheken Barentsen, De Dragt,  De Wiken, Renkema en Sûnenz uit Drachtenen De Drie Stellingen uit Oosterwolde/Appelscha kunnen cliënten van  ZuidOostZorg gebruik maken van de Medido. Met de inzet van Medido wordt het aanreiken van medicatie door een thuiszorgmedewerker aan huis ondersteund door dienstverlening via de Medido.

 

Eerste in Noord-Nederland
Mevrouw Mar van Laar-Hofman, 79 jaar, is de eerste in Noord-Nederland die gebruik maakt van de Medido. ‘Het geeft me een veilig gevoel, dat ik via de Medido de medicijnen niet kan vergeten en wat ik ook heel gemakkelijk vind is dat de verpakking er automatisch afgehaald wordt’, aldus mevrouw Van Laar. Met deze eenvoudige technologische toepassing  wil ZuidOostZorg graag thuiswonende klanten helpen langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen.