"Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" "Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" Ontdek meer voordelen van Werken en leren Werken en leren

Woonzorgcentrum Rispinge

 

Over woonzorgcentrum Rispinge
Rispinge is het oudste verzorgingshuis van Drachten. Het is geopend in 1957, maar werd in 1985 volledig herbouwd. Het is een begrip in Drachten en omgeving, mede door het hoge serviceniveau van de zorgverlening en de vele voorzieningen.

 

Woonzorgcentrum Rispinge bestaat uit een hoofdgebouw met 85 appartementen, verdeeld over vijf verdiepingen. Drie appartementen kunnen door echtparen bewoond worden en ook zijn er drie bedoeld voor een kortdurend verblijf. Daarnaast telt Rispinge 184 aanleunwoningen. 

 

Centrale ligging van woonzorgcentrum Rispinge

Groot voordeel van Rispinge is dat het in het hart van Drachten ligt. Het busstation en het winkelcentrum liggen praktisch om de hoek. Veel voorzieningen zijn overigens ook bij ons te vinden, zoals een winkeltje, kapper, pedicure, enzovoort. Bewoners van de aanleunwoningen kunnen gezamenlijk de maaltijd nuttigen in Rispinge, meedoen met activiteiten en gebruikmaken van de faciliteiten.

 

Hart van de wijk

Vanaf de zomer 2016 is het vernieuwde Rispinge geopend. De vernieuwde faciliteiten in Rispinge zorgen ervoor dat Rispinge het "Hart van de wijk" de Bouwen is geworden. Zowel bewoners, bewoners van het aanleuncomplex, familie als belangstellenden zijn welkom in het restaurant, winkel, beweegruimte en wellnessruimte. U kunt in Rispinge terecht voor verschillende activiteiten, bewegen, maaltijden of elkaar ontmoeten bij een lekker kopje koffie.

 

 

PREZO-keurmerk
Rispinge heeft het PREZO VV&T gouden keurmerk in de zorg intramuraal, verblijf. Het keurmerk geeft aan dat Rispinge  aantoonbare kwaliteit van zorg levert en dat de organisatie uitstekend op orde is. 

 

 

Cliënttevredenheid

ZuidOostZorg verbetert voortdurend de zorg. Het uitgangspunt daarbij zijn steeds de wensen en behoeften van de cliënten. Ervaringen van cliënten en/of vertegenwoordigers zijn daarbij belangrijk. Daarom meten we cliënttevredenheid. In 2017 heeft ZuidOostZorg de cliënttevredenheid gemeten met het instrument ‘Servicekwaliteit’. Aan dit onderzoek hebben cliënten, vertegenwoordigers, medewerkers en management deelgenomen van alle locaties van ZuidOostZorg waar wonen en welzijn centraal staan. Het onderzoek meet de klantgerichtheid en kwaliteit van zorg. Hier vindt u een overzicht van alle rapporten over de cliënttevredenheid binnen ZuidOostZorg.

Bezoekadres
Rispinge 1
9203 ZG Drachten

T (0512) 58 09 00
F (0512) 57 19 12
info@zuidoostzorg.nl Toon route

Onze locaties

Type locatie

Bekijk lijst met alle locaties