Vakantiewerkers gezocht Vakantiewerkers gezocht Ben jij die enthousiaste en gemotiveerde jongere die wel bij ZuidOostZorg vakantiewerk wil doen? Lees meer
"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand
"Ik vind het heel prettig dat de mensen van ZorgThuis me goed kennen. Maar ze hoeven natuurlijk niet álles van me te weten..." "Ik vind het heel prettig dat de mensen van ZorgThuis me goed kennen. Maar ze hoeven natuurlijk niet álles van me te weten..." Lees meer over de persoonlijke aanpak van ZorgThuis ZorgThuis

Woonzorgcentrum De Wiken in Drachten

 

Centraal in de wijk De Wiken
Woonzorgcentrum De Wiken ligt in een rustige woonwijk op loopafstand van een winkelcentrum en het openbaar vervoer. De Wiken is een woonzorgcentrum met 50 eenpersoonsappartementen. Daarnaast heeft De Wiken twee appartementen voor kortdurend verblijf. Ongeveer 10 appartementen zijn bedoeld voor ouderen met psychiatrische klachten. Woonzorgcentrum De Wiken geeft alle cliënten het thuisgevoel.

Ontmoetingsplek De Wiken
Kloppend hart van woonzorgcentrum De Wiken is de ronde ontvangsthal waar altijd wel iets gebeurt. Het is daardoor een ontmoetingsplek voor buurtbewoners. Aan de ontvangsthal zijn op de verschillende etages zitjes geplaatst, waar men lekker kan zitten. De cliënten maken hiervan dagelijks gebruik.

 

Hal in De Wiken

Sterren voor gastvrijheid
In De Wiken wordt veel aandacht en tijd besteed aan het creëren van een prettige en gastvrije omgeving voor de cliënt. De Wiken is hiervoor in 2016 beoordeeld met drie sterren. Gastvrijheidszorg met sterren is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheidszorg in zorginstellingen met als doel om de kwaliteit van leven van cliënten en patiënten te verbeteren door het stimuleren van goede gastvrijheidszorg.

 

OER-keurmerk
De Wiken is het OER-keurmerk toegekend. OER staat voor Ondersteuning Eigen Regievoering, dit betekent dat de wens/vraag van de cliënt als startpunt dient voor het organiseren van hulp-, zorg- en dienstverlening. Met het toekennen van het keurmerk is gebleken dat De Wiken voldoet aan de strenge eisen van het OER-model en daarmee de cliënt centraal stelt binnen haar dienstverlening.


PREZO-keurmerk
De Wiken heeft het PREZO VV&T gouden keurmerk in de zorg intramuraal, verblijf & dagactiviteit. Het keurmerk geeft aan dat De Wiken  aantoonbare kwaliteit van zorg levert. Belangrijk bij dit keurmerk is dat de tevredenheid van de cliënten is meegenomen. De Wiken is zelfs met een 8,0 beoordeeld door haar cliënten.

 

Cliënttevredenheid

ZuidOostZorg verbetert voortdurend de zorg. Het uitgangspunt daarbij zijn steeds de wensen en behoeften van de cliënten. Ervaringen van cliënten en/of vertegenwoordigers zijn daarbij belangrijk. Daarom meten we cliënttevredenheid.  In 2016 heeft ZuidOostZorg de cliënttevredenheid gemeten met het instrument ‘Servicekwaliteit’. Aan dit onderzoek hebben cliënten, vertegenwoordigers, medewerkers en management deelgenomen van alle locaties van ZuidOostZorg waar wonen en welzijn centraal staan. Het onderzoek meet de klantgerichtheid en kwaliteit van zorg. Hier vindt u een overzicht van alle rapporten over de cliënttevredenheid binnen ZuidOostZorg.

Bezoekadres
Dwarswyk 346 A
9202 CA Drachten

T (0512) 58 10 00
F (0512) 58 10 99
info@zuidoostzorg.nl Toon route

Onze locaties

Type locatie

Bekijk lijst met alle locaties