Symposium 28 september 2017

 

Symposium over wetenschap

 

Zoals je weet is ZuidOostZorg een ambitieuze organisatie. ZuidOostZorg wil morgen beter zijn dan vandaag. Vanuit deze ambitie wil de organisatie groeien naar een wetenschappelijke organisatie. Maar wat houdt dat in? En hoe kan jij daar een bijdrage aan leveren? Kortom, het wordt een interessante middag waar je wat kunt opsteken. Maar ook een middag met vermaak, want niemand minder dan Joep van Deudekom en Rob Urgert, bekend van de zaterdagavondshow De Kwis komen met een spectaculaire, vrolijke en interactieve quiz. Dus mis het niet!!!

 

Datum:             28 september 2017
Tijdstip:            13.30 –  cirac 16.35 uur

Doelgroep:       Collega's en studenten zorg van ZuidOostZorg
Locatie:            Schouwburg De Lawei in Drachten

Thema:             Mag ik even je aandacht

 

Programma (dit kan nog op kleine onderdelen gewijzigd worden)

13.30 – 13.35 uur

Opening door Jeroen Stek, dagvoorzitter

 

13.35 – 13.45 uur

Welkomstwoord door Anke Huizenga, bestuurder ZuidOostZorg 

 

13.45 – 14.30 uur

‘Mag ik even je aandacht’

De hele dag door probeert alles en iedereen jouw aandacht te trekken. Zo ook cognitief psycholoog Stefan van der Stigchel (UU) in deze inleiding. En dat lukt hem zeker, want hij heeft prachtige voorbeelden van hoe aandacht precies werkt. Waarom trekt die schaal met bitterballen op een feestje bijvoorbeeld altijd jouw aandacht, maar mis je dat ene verkeersbord waardoor je had kunnen weten dat de weg was afgesloten?

 

Door Stefan van der Stigchel, universitair hoofddocent experimentele psychologie aan de Universiteit Utrecht

 

14.30 – 14.50 uur

'ZuidOostZorg als wetenschappelijke organisatie' 

ZuidOostZorg is een ambitieuze organisatie die morgen beter wil zijn dan vandaag. Vanuit deze ambitie wil de organisatie groeien naar een wetenschappelijke organisatie om een bijdrage te leveren aan het versterken van de mogelijkheden van ouderen om zelf de regie te houden en zolang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. In dit symposium willen we het belang van onderzoek ten voetlicht brengen met de vertaalslag naar observeren / rapporteren en evidence base.

 

Door Hans Drenth, coördinator wetenschap en onderzoek ZuidOostZorg

 

14.50 – 15.30 uur

Pauze

 

15.30 – 16.30 uur

'The manipulation game: Hoe maak ik zuivere keuzes?'

Door Joep van Deudekom en Rob Urgert, ze hebben als duo veel ervaring opgedaan bij hun populairwetenschappelijke tv-programma’s als Onder de tram, Tussen de Oren en hun nieuwe programma Het Instituut. Ook maken zij furore op zaterdagavond met De Kwis, het satirische weekoverzicht op Nederland 1 dat genomineerd werd voor een Nipkow-schijf.

 

16.30 – 16.35 uur

Afsluiting

 

16.35 - ……. uur

Napraten onder het genot van een hapje/drankje

 

 

We zien uit naar je komst!

Meld je hier aan!
Aanmelden = komen