"Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" "Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" Ontdek meer voordelen van Werken en leren Werken en leren

Zorg en behandeling op basis van uw zorgvraag

 

De zorg en behandeling in De Wiken
Ons uitgangspunt is dat de cliënt waar mogelijk de eigen regie houdt. Onze zorg en behandeling passen zich aan op uw situatie. U kunt rekenen op persoonlijke zorg door betrokken medewerkers. We proberen uw eigen levensstijl zoveel mogelijk voort te zetten.

Eerst verantwoordelijke verzorgende
Als u in woonzorgcentrum De Wiken woont heeft u een eerst verantwoordelijke verzorgende. Hij of zij is een verzorger of verzorgster van u. Al direct tijdens het eerste gesprek wordt u aan hem/haar voorgesteld. Hij/zij maakt u wegwijs in De Wiken en al uw zorgvragen kunt u aan hem/haar stellen. De Eerst verantwoordelijke verzorgende is ook het aanspreekpunt voor uw verwanten

Voor de dagelijkse zorg
De dagelijkse zorg ontvangt u van deskundige krachten: gediplomeerde en deskundige verzorgenden die 24 uur per dag voor u klaarstaan.

 

Nadruk op wonen en welzijn
In De Wiken ligt de nadruk op het wonen en het welzijn. De medewerkers van De Wiken laten u in uw waarde en stimuleren u actief en zelfstandig te blijven. Als u hulp nodig heeft dan staan ze voor u klaar. U krijgt zorg op maat, met ook onder andere fysio- en ergotherapie.

 

Uw huisarts
Wanneer u in een De Wiken komt wonen, is en blijft uw huisarts eindverantwoordelijk voor uw zorg en behandeling. Op verzoek van uw huisarts kunnen eventueel benodigde specialisten ingeschakeld worden, bijvoorbeeld de fysiotherapeut. We stemmen onze zorg continue af met de huisarts, zodat u die zorg ontvangt die nodig is.

Persoonlijk zorgplan
In de eerste periode stellen de huisarts en de andere zorgverleners samen met u een zorgplan op. Dit plan is gericht op uw persoonlijke zorgbehoefte. Uw zorgplan is de leidraad voor uw verzorging binnen De Wiken. Als uw wensen of behoeften veranderen, wordt het zorgplan bijgesteld. U kunt dit zorgplan altijd inzien.

Goede communicatie
Er is regelmatig overleg met u en/of uw familie, uw eerst verantwoordelijke verzorgende (EVV) en uw huisarts, waarbij uw verblijf en verzorging aan de orde komen. Twee keer per jaar vind er een zorgplanoverleg plaats.

Zorgzwaartepakket
In De Wiken verblijven cliënten met zorgzwaartepakketten (ZZP) 4 en 5. 

Bezoekadres
Dwarswyk 346 A
9202 CA Drachten

T (0512) 58 10 00
F (0512) 58 10 99
info@zuidoostzorg.nl Toon route

Onze locaties

Type locatie

Bekijk lijst met alle locaties