"Ik vind het heel prettig dat de mensen van ZorgThuis me goed kennen. Maar ze hoeven natuurlijk niet álles van me te weten..." "Ik vind het heel prettig dat de mensen van ZorgThuis me goed kennen. Maar ze hoeven natuurlijk niet álles van me te weten..." Lees meer over de persoonlijke aanpak van ZorgThuis ZorgThuis
"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand

Zorg en behandeling op basis van uw zorgvraag

 

De zorg bij De Miente
Ons uitgangspunt is dat u als cliënt waar mogelijk de eigen regie houdt. Onze zorg en behandeling passen zich aan op uw situatie. U kunt rekenen op persoonlijke zorg door betrokken medewerkers. We proberen uw eigen levensstijl zoveel mogelijk voort te zetten.

 

Eerst verantwoordelijke verzorgende
Als u bij De Miente woont heeft u een eerst verantwoordelijke verzorgende. Hij of zij is een verzorger of verzorgster van u. Al direct tijdens het eerste gesprek wordt u aan hem/haar voorgesteld. Hij/zij maakt u wegwijs in De Miente en al uw zorgvragen kunt u aan hem/haar stellen. De Eerst verantwoordelijke verzorgende is ook het aanspreekpunt voor uw verwanten.

Voor de dagelijkse zorg       
De dagelijkse zorg ontvangt u van deskundige krachten: gediplomeerde en deskundige verzorgenden, die 24 uur per dag voor u klaarstaan.

 

Uw huisarts
Wanneer u in woonzorgcentrum De Miente komt wonen, is en blijft uw huisarts eindverantwoordelijk voor uw zorg met behandeling, tenzij uw huisarts niet in Gorredijk of omstreken komt. Op verzoek van uw huisarts kunnen eventueel benodigde specialisten ingeschakeld worden, bijvoorbeeld de fysiotherapeut.

 

Persoonlijk zorgplan
In deze eerste periode stellen de huisarts en de andere zorgverleners samen met u een zorgplan op. Dit plan is gericht op uw persoonlijke zorgbehoefte. Uw zorgplan is de leidraad voor uw verzorging binnen De Miente. Als uw wensen of behoeften veranderen, wordt het zorgplan bijgesteld. U kunt dit zorgplan altijd inzien.

 

Goede communicatie
Er is regelmatig overleg met u en/of uw familie, uw eerst verantwoordelijke verzorgende en uw huisarts. Hierin komen uw verblijf en verzorging aan de orde komen.

 

Extra zorg nodig?
Het kan zijn dat u op een gegeven moment meer zorg nodig heeft. Om dan toch zo lang mogelijk in een woonzorgcentrum te kunnen blijven, bieden we groepsverzorging. U wordt dan overdag opgevangen in een groep: een veilige, vertrouwde omgeving waar een vast team van begeleiders zorgt voor een duidelijke dagstructuur.

 

Zorgzwaartepakket
In De Miente verblijven cliënten met zorgzwaartepakketten (ZZP) 4 t/m 5. 

Bezoekadres
De Hoop 2
8401 AC Gorredijk

T (0513) 46 27 15
F (0513) 46 29 58
info@zuidoostzorg.nl Toon route

Onze locaties

Type locatie

Bekijk lijst met alle locaties