"Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" "Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" Ontdek meer voordelen van Werken en leren Werken en leren

Zorg en behandeling in Neibertilla

 

Zelf regie over zorg en behandeling Het uitgangspunt van onze zorg is dat u, voor zover dat mogelijk is, zelf de regie houdt. We luisteren goed naar uw wensen en passen onze zorg aan op uw persoonlijke situatie. U kunt daarbij rekenen op persoonlijke zorg door betrokken medewerkers.


We proberen ervoor te zorgen dat u uw levensstijl zoveel mogelijk voor kunt zetten. Daarom verlenen we de zorg voornamelijk vanuit kleine, vaste groepen waarbij een huiskamer wordt gedeeld. In de huiskamer kan gezamenlijk worden gegeten, koffie gedronken en er worden activiteiten ondernomen. Hierdoor krijgt u altijd de aandacht die u nodig heeft.

 

Expertisecentrum

In het Expertisecentrum  bieden we specialistische zorg aan doelgroepen met verschillende problematiek. Afhankelijk van uw situatie kunnen wij u behandelen op één van onze specialistische afdelingen.

 

  • Observatie & Diagnostiek: Hebt u bijvoorbeeld te maken met complexe problemen vanwege lichamelijke beperkingen en kunt u (tijdelijk) niet meer thuis wonen? Dan kunt u terecht bij de afdeling O&D.
  • HuisartsenHospitaal: Wanneer u een acuut lichamelijk probleem hebt en u zich daardoor thuis niet meer veilig voelt, kan uw huisarts u doorverwijzen naar het HuisartsenHospitaal. U hoeft dan niet direct naar het ziekenhuis, maar u kunt tijdelijk worden opgenomen in een vertrouwde omgeving. De behandeling ontvangt u van uw eigen huisarts.
  • Gerontopsychiatrie: voor ouderen die te maken hebben met psychiatrische problemen en door het ouder worden in toenemende mate last krijgen van lichamelijke en sociale problemen. ZuidOostZorg biedt u een rustige en beschermende woonomgeving en goede zorg en behandeling. Gerontopsychiatrie wordt ook aangeboden in ons woonzorgcentrum De Wiken.

 

Het zorgplan: persoonlijk en up-to-date.

Samen met u en/of uw familie stellen onze artsen en andere zorgverleners uw persoonlijke zorgplan op. In dit plan worden de zorg en behandeling die u zult ontvangen in overleg met u en/of uw contactpersoon nauwkeurig vastgelegd. Het zorgplan is afgestemd op uw persoonlijke wensen en behoeften en is leidend voor uw behandeling en verblijf.

 

Uw wensen en behoeften kunnen veranderen. In dat geval stellen wij het zorgplan bij. Zo blijft de zorg die wij aan u geven altijd gebaseerd op uw persoonlijke situatie. U en uw contactpersonen kunnen het zorgplan altijd inzien. 

 

Reactivering

Wanneer u een revalidatieprogramma heeft doorlopen bij onze locatie Marrewyk, dan kan het zijn dat u langer nodig heeft om te herstellen. Voor revalidatie is landelijk een ligduur vastgesteld (± 3 maanden). Als de revalidatie langer duurt, dan komt u in aanmerking om de revalidatie voort te zetten in Neibertilla. We noemen het dan reactivering en we zorgen dan vanzelfsprekend voor een goede overdracht. Vooral als u na een CVA moet revalideren kan de behandelingsduur langer zijn.

 

 

Zorgzwaartepakket

In Neibertilla worden cliënten behandeld met zorgzwaartepakketten (ZZP) 5 tot en met 10.

Postadres
Postbus 604
9200AP Drachten
Bezoekadres
Burg. Wuiteweg 140
9203KP Drachten

T (0512) 57 18 00
F (0512) 54 80 03
info@zuidoostzorg.nl Toon route

Onze locaties

Type locatie

Bekijk lijst met alle locaties