"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand
"Ik vind het heel prettig dat de mensen van ZorgThuis me goed kennen. Maar ze hoeven natuurlijk niet álles van me te weten..." "Ik vind het heel prettig dat de mensen van ZorgThuis me goed kennen. Maar ze hoeven natuurlijk niet álles van me te weten..." Lees meer over de persoonlijke aanpak van ZorgThuis ZorgThuis

Betalen voor diensten

Als u in een woonzorgcentrum of verpleeghuis gaat wonen, worden de kosten van verpleging en verzorging betaald via de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Het CVZ (College voor Zorgverzekeringen) heeft op een website een WLZ-kompas uitgewerkt waar u kunt zien waar u recht op heeft in een WLZ-instelling. Tevens kunt u zien wat u vergoed krijgt, en voor welke diensten of producten u zelf moet betalen. Hier kunt u de website bekijken.

Extra diensten
Er zijn ook diensten die de WLZ niet vergoed. De kosten voor die diensten betaalt u zelf.  Dit zijn bijvoorbeeld kosten voor een kabelabonnement, een inboedelverzekering en het merken van uw kleding.

Maandelijkse vergoeding
Daarnaast zijn er diensten die de WLZ wel vergoed, maar die u ook zelf kan verzorgen. Als u die zelf verzorgt dan krijgt u hier een vergoeding voor. Dit geldt voor de broodmaaltijd in het verzorgingshuis. Als u zelf uw broodmaaltijden (brood en beleg) verzorgt, dan ontvangt u hier een maandelijkse vergoeding voor.

 

Overzicht kosten
Als u bij ons gaat verblijven, kunt u zelf aangeven van welke extra diensten u gebruik wilt maken. Hier vindt u het overzicht de diensten en bijbehorende kosten voor 2018-2019.