"Ik vind het heel prettig dat de mensen van ZorgThuis me goed kennen. Maar ze hoeven natuurlijk niet álles van me te weten..." "Ik vind het heel prettig dat de mensen van ZorgThuis me goed kennen. Maar ze hoeven natuurlijk niet álles van me te weten..." Lees meer over de persoonlijke aanpak van ZorgThuis ZorgThuis

Wonen in de Waadwente, toch iedere week nog koffie in Kollumerzwaag

Irene Huisjes (welzijnscoach de Waadwente) stuurde dit mooie verhaal in over meneer Brandsma. Meneer Brandsma komt uit Kollumerzwaag en ondanks dat hij nu in de Waadwente woont drinkt hij nog iedere week - samen met vrijwilliger Jaap - koffie in Kollumerzwaag. De dochter van meneer Brandsma vindt dit ook erg bijzonder en passend binnen de visie die wordt uitgedragen, namelijk dat wonen in de Waadwente niet betekent dat alle contacten of activiteiten gelijk op hoeven te houden met dorp waar je vandaan komt. Volgens Irene verdiend iedereen hiervoor een compliment die hier bij betrokken is geweest, “we doen dit tenslotte samen”.

 

Eind 2015 kwam meneer Brandsma wonen in de Waadwente. Het was een crisisopname, maar in de loop van 2016 knapte meneer weer op en kreeg weer zin om dingen te ondernemen. Binnen de Waadwente nam hij deel aan activiteiten en was betrokken bij het wel en wee van de mensen om hem heen. Meneer was altijd al erg betrokken bij zijn medemens.

 

Toen meneer nog in Kollumerzwaag woonde bezocht hij op de dinsdagochtend altijd de koffieochtend voor ouderen en alleenstaanden  in “De Boei”, ontmoetingscentrum in Kollumerzwaag. Dit moest toch ook te realiseren zijn nu meneer in de Waadwente woonde???

 

Samen met meneer, dochter en welzijn/zorg zijn we om de tafel gegaan. Via de Unie van Vrijwilligers werd er een vrijwilliger gekoppeld aan meneer Brandsma en werd er WMO-vervoer geregeld. En sinds eind vorig jaar bezoekt meneer Brandsma, samen met vrijwilliger Jaap, weer de koffieochtenden in de Boei. Wat de heren niet helemaal zinde was het wachten op de taxi….. Maar daar hadden ze al snel een oplossing op gevonden…. gewoon…. in Jaap zijn auto.

 

Af en toe moet de koffieochtend wel eens overgeslagen worden, omdat de gezondheid het even niet toelaat. Maar dan gaan ze gezamenlijk naar de koersbal om te supporteren of een balletje te gooien. De week erop staat Jaap weer om 9.00 uur op de stoep en gaan ze weer verheugd naar Kollumerzwaag.

 

Het bijzondere is dat de mannen elkaar voor de tijd totaal niet kenden, Maar als je dat niet weet, denk je dat ze al jaren vrienden zijn! We hopen dat de mannen nog regelmatig hun kopje koffie kunnen drinken in “de Boei”

 

06032017