Vakantiewerkers gezocht Vakantiewerkers gezocht Ben jij die enthousiaste en gemotiveerde jongere die wel bij ZuidOostZorg vakantiewerk wil doen? Lees meer
"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand
"Ik vind het heel prettig dat de mensen van ZorgThuis me goed kennen. Maar ze hoeven natuurlijk niet álles van me te weten..." "Ik vind het heel prettig dat de mensen van ZorgThuis me goed kennen. Maar ze hoeven natuurlijk niet álles van me te weten..." Lees meer over de persoonlijke aanpak van ZorgThuis ZorgThuis

Tinz, Ondersteuning en begeleiding bij dementie

In Friesland werken 37 zorgorganisaties samen in de ketenzorg voor mensen met dementie in de thuissituatie. Dit samenwerkingsverband is geformaliseerd in de Coöperatie TinZ. TinZ ondersteunt en begeleidt mensen met geheugenverlies en dementie. ZuidOostZorg heeft al een aantal jaren een actieve rol in TinZ.

 

Netwerk
TinZ is een netwerk dat ervoor zorgt dat dementie aandacht krijgt en dat er verbinding is tussen de verschillende instellingen.  Dit gebeurt door middel van opleiding, risicogroepen in beeld te brengen en cliënten en hun familie te adviseren en te begeleiden.

 

Casemanager

Daarnaast zet Tinz casemanagers in voor de ondersteuning van cliënten en mantelzorgers bij (vermoedens van) dementie. Elke cliënt krijgt een casemanager die onafhankelijk van de instelling waarvoor hij werkt, de juiste zorg zoekt voor een cliënt. De casemanager is een verpleegkundige, die gespecialiseerd is in geheugenverlies en dementie. Het doel hierbij is de regie van de cliënt en zijn omgeving te versterken, om daarmee de zelfredzaamheid en de maatschappelijke participatie te bevorderen.

 

Steunpunten
Tinz heeft steunpunten in heel Friesland van waaruit de casemanagers werken. Er is altijd een steunpunt bij u in de buurt. U kunt zelf contact opnemen met het steunpunt of gewoon even binnenlopen. Het steunpunt in Zuidoost-Friesland is:

 

Steunpunt Drachten
@Holdert
van Knobelsdorffplein 121
9203 DH Drachten
T: 0512-334113

 

Het steunpunt Drachten bestaat uit drie casemanagers en een secretaresse. De casemanagers kunnen advies vragen aan een specialist ouderengeneeskunde.

 

Meer informatie kunt u vinden op de website van TinZ.