Techparade Techparade Van 21 t/m 24 januari, in het kader van eHealthweek, een techparade langs diverse locaties van ZuidOostZorg. Komt u ook? Lees hier meer

Opening Sûnlab

Op 24 januari 2019 om 16.30 uur openen ZuidOostZorg en Sûnenz het Sûnlab. Binnen het Sûnlab wordt door allerlei partijen, van burgers tot professionals, samengewerkt aan sociale en technologische innovaties die mensen kunnen ondersteunen in zorg en gezondheid. Het nieuwe Sûnlab is gevestigd in Sûnenz, Drachten.

 

Het Sûnlab wordt dé plek waar ZuidOostZorg en Sûnenz, samen met burgers en partners, gaan samen werken aan technologische en sociale innovaties. Daarbij wordt een brede aanpak gekozen: de innovaties zijn er op gericht om mensen te ondersteunen in hun gezondheid, maar ook om professionele zorg te ondersteunen. Naast de eigen innovaties worden daarbij binnen het Sûnenz ook andere innovaties getest en onderzocht. In het Sûnlab worden praktische vragen onderzocht en opgelost en nieuwe technologieën, gadgets en apps getest. Het idee is daarbij om de vragen aan passende technologische oplossingen te koppelen. Het uitgangspunt van het Sûnlab is daarbij dat alles samen met gebruikers, (zorg)professionals, bedrijven en het onderwijs gebeurt.


De officiële opening van het Sûnlab wordt verricht door Gelle Klein Ikking, Directeur Innovatie en Zorgvernieuwing bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

 

U bent van harte welkom om tijdens de opening aanwezig te zijn. Aanmelden voor de opening kan hier: