"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand
"Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" "Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" Ontdek meer voordelen van Werken en leren Werken en leren

Feest in Ureterp bij opening ontmoetingstuin

Op vrijdag 6 september jongstleden heeft mevrouw T. Schokker-Strampel, gedeputeerde de beleef- en ontmoetingstuin in Ureterp geopend. Het was een feestelijke middag waar de buurt, cliënten De Lijte en cliënten Lijtehiem aanwezig waren. Met muziek en lekkere hapjes van de Nieuwe Nederlandse Keuken werd deze middag opgeluisterd. 

 

 

 

Jong en oud bewegen samen
De ontmoetingstuin is een initiatief van zorgorganisaties ZuidOostZorg en Talant en Speeltuinvereniging de Bult. Enthousiaste buurtbewoners hebben meegedacht om op dit terrein ook een speelplek voor kinderen te realiseren. Zo kunnen cliënten, omwonenden en kinderen elkaar ontmoeten, samen bewegen en spelen en van de natuur genieten. Daarnaast worden verschillende activiteiten georganiseerd die de ontmoeting tussen jong en oud stimuleren.

 

Samen aan de slag
De oude onderdelen uit de tuin, zoals tegels, bankjes, bomen en verlichting zijn door buurtbewoners, vrijwilligers, cliënten en medewerkers verwijderd. Vervolgens zijn er bomen, planten, beweegapparaten voor ouderen en speeltoestellen voor kinderen geplaatst. Dit is gerealiseerd door Verhoeve Groen. De ontmoetingstuin is aan de Dokter Prakkenleane, het terrein tussen woonzorgcentrum De Lijte en Lijtehiem. Dit gebied heeft de afgelopen jaren schade opgelopen door nieuwbouw. Om het gebied weer leefbaar en aantrekkelijk te maken, is deze ontmoetingstuin bedacht.

 

 

Fondsen steunen dit initiatief
De ontmoetingstuin in Ureterp is mede mogelijk gemaakt door WoonZorg Nederland, Gemeente Opsterland, Fonds Nuts Ohra, VSB Fonds, Oranje Fonds, Dr. C.J. Vaillant Fonds, Provincie Fryslân/Plattelandsprojecten, De Vrienden van De Lijte, Jantje Beton, Het Nationaal Ouderenfonds, De Vrienden van Talant, Gemeente Opsterland, Coöperatief Fonds Rabobank Drachten-Ureterp, Zegelfonds Ureterp, Speelfonds Ureterp, de Ondernemersvereniging Ureterp, Meijer Schilderwerken, Trend Kappers, Total Wagenaar, Meijer Dakbedekking, Electro van Smeden, MFC De Wier, Westerhuis Radio & TV, Autobedrijf Wagenaar, Primera Ureterp en de Fryske Feriening van Einekoerflechters De Strampel.