"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand
"Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" "Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" Ontdek meer voordelen van Werken en leren Werken en leren

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)

Als gevolg van bijvoorbeeld een ongeluk of een beroerte, kunt u geconfronteerd worden met hersenletsel. We noemen dit dan ‘niet-aangeboren hersenletsel’, of NAH. Hierdoor kunt u tegen uiteenlopende beperkingen aanlopen, zoals geheugenproblemen of problemen met uw motoriek. De combinatie van de verschillende, persoonlijke en ingrijpende gevolgen van hersenletsel maakt uw situatie uniek. Om u hierbij goed te kunnen begeleiden, hebben wij op Ikenhiem  in Beetsterzwaag een specifieke afdeling. Ons ‘jongerenteam’ biedt hier zorg aan jonge mensen met NAH in de leeftijdscategorie van 18 tot 65 jaar. Hier kunt u een zorgprogramma volgen dat toegespitst is op uw persoonlijke situatie.

 

U kiest bij ons zelf hoe u wilt leven. Dat betekent dat u keuzemogelijkheden hebt en zelf de verantwoordelijkheid neemt voor deze keuzes. Eventueel in overleg met uw (wettelijke) vertegenwoordiger. Wij houden zoveel mogelijk rekening met uw specifieke situatie.  Onze medewerkers bieden daarbij de begeleiding en ondersteuning die past bij en voldoet aan uw verwachtingen. Professioneel en met respect.

 

Dagbesteding niet-aangeboren hersenletsel

Bij Ikenhiem heeft u de mogelijkheid om gebruik te maken van de dagbesteding. U kunt hier gebruik van maken als u een verblijfsindicatie heeft. Maar ook als u thuis woont met een indicatie voor dagbesteding kunt u hier natuurlijk gebruik van maken.

 

De dagbesteding biedt u een vertrouwde omgeving. Hier kunt u één of meerdere dagen of dagdelen per week bezig zijn met die dingen die u bezighouden of interesseren. Er is begeleiding wanneer u dat nodig heeft en er is altijd een hulpverlener dichtbij. De dagbesteding biedt structuur, stabiliteit en veiligheid. 

 

Voorwaarden en financiering

Uw verblijf wordt vergoed door de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Daarnaast kan er sprake zijn van een eigen bijdrage. Deze is gerelateerd aan uw inkomen.

 

Heeft u vragen over NAH of wilt u meer informatie over onze zorglocatie Ikenhiem? Neem dan gratis contact op met ons Informatie- en Adviescentrum: 0800 – 5717171.