"Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" "Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" Ontdek meer voordelen van Werken en leren Werken en leren
"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand

ZuidOostZorg zet zich in voor een duurzame samenleving

Midden in de samenleving

Waarom duurzaam? Er gebeurt veel in de zorgsector. De uitgaven zijn te hoog. De zorg moet anders georganiseerd gaan worden om deze toekomstbestendig te maken. Daarbij moet gezocht worden naar het ontwikkelen van vernieuwende (zorg) netwerken en slimme (technologische) oplossingen die de zorg beter en goedkoper maken.

 

ZuidOostZorg heeft in 2012 het ‘Manifest MVO in de Zorg’ ondertekend en heeft vervolgens MVO-beleid ontwikkeld. Het manifest is voor een gezonde toekomst van de zorgsector.

 

Visie op MVO

Wij zien MVO en duurzaamheid als een belangrijke impuls om naar een gezonde, toekomstbestendige zorgsector toe te werken. Deze uitdaging gaan wij graag aan met al onze partners en stakeholders. Samen willen we het verschil maken voor onze cliënten en de samenleving.

 

We hebben voor de komende twee jaar een aantal prioriteiten gesteld voor ons MVO-beleid. Hierbij werken we volgens de principes van de drie P’s: People, Planet, Profit:

 

People

  • Technologie in de zorg. We zetten technologie in de zorg in om de zorg slimmer te organiseren en cliënten te ondersteunen in eigen regie en bij zelfmanagement.
  • Een Leven Lang Leren: We realiseren een innovatieve en dynamische leer-werkomgeving waarbij er sprake is van een optimale wisselwerking tussen alle professionals. Zo kunnen zij met en van elkaar leren en zichzelf voortdurend ontwikkelen. Samen met onze strategische partners in het onderwijs hebben we de basis gelegd voor praktijkgestuurd leren en ontwikkelen we doorlopende leerlijnen.
  • Van Werk naar Werk. Samen met de Ondernemingsraad is in 2012 een belangrijk fundament gelegd voor de wijze waarop ZuidOostZorg anticipeert op de externe ontwikkelingen en investeert in behoud van werk voor medewerkers.

 

Planet

  • De invoering van De Nieuwe Nederlandse Keuken. Dit is een uniek concept, van meesterkok Albert Kooy, in de zorg, waarbij we alleen nog maaltijden verzorgen met biologische en verse ingrediënten. We denken ook aan onze omgeving: we kopen zoveel mogelijk regionaal in.
  • We verwerken ons afval en het incontinentiemateriaal op een duurzame manier. Zo willen we ons steentje bijdragen aan het milieu
  • Ons jaarverslag over 2012 is voor het eerst digitaal. Dat scheelt papier, inkt en drukkosten en je bladert er even makkelijk doorheen.

 

Profit

  • We proberen de zorgprocessen slimmer te organiseren, zodat er meer tijd voor de cliënt ontstaat. Dit doen we onder meer door effectieve zorg en ‘lean’ (slank) management toe te passen in 2013 zijn we op vijf locaties met pilots effectieve zorg en lean management gestart.