"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand
"Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" "Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" Ontdek meer voordelen van Werken en leren Werken en leren

Hulp bij medicijngebruik

Gebruikt u medicijnen? En denkt u wel eens: heb ik nou mijn medicijnen al ingenomen? Of wilt u niet hoeven wachten tot de verpleegkundige bij u thuis komt voor uw medicijnen? De Medido biedt u de oplossing. Medido geeft hulp bij medicijngebruik.

 

Medido helpt bij uw medicijngebruik
Medido is een soort medicijndoos. U krijgt de Medido in bruikleen van ZuidOostZorg en deze wordt bij u thuis afgeleverd. Als het tijd is om uw medicijnen in te nemen, geeft de Medido een signaal en er knippert een lichtje. U drukt op een knopje en een zakje met uw medicijnen voor dat tijdstip komt uit de Medido. Een eenvoudige manier om te zorgen dat u op het juiste moment de juiste medicijnen gebruikt.

 

Altijd hulp aanwezig
Samen met een medewerker van ZorgThuis kunt u de Medido aanvragen. U krijgt de Medido bij u thuis staan. Het heeft geen ingewikkelde aansluiting, de stekker in het stopcontact is voldoende. Heeft u het signaal niet gehoord of gezien? Dan nemen medewerkers van ZuidOostZorg contact met u op. Als er iets aan de hand is, dan komt een medewerker van ZorgThuis langs om u te helpen. Zo hoeft u nooit meer uw medicijngebruik te vergeten.

 

Alles voor u geregeld
ZuidOostZorg en uw apotheek leveren samen de Medido. Onze medewerkers van ZorgThuis kijken samen met u wat de beste plek voor de Medido in uw huis is. We zorgen ervoor dat de Medido bij u thuis komt en geven u uitleg. Onze medewerkers begeleiden u twee weken. Zo kunt u rustig wennen aan deze manier van medicijnen verstrekken. De apotheek levert de medicijnen. Eén keer per week bezorgt de apotheek uw medicijnen en doet ze voor u in de Medido. Op ieder zakje van de medicijnen staat uw naam, geboortedatum en de datum en het tijdstip waarop u de medicijnen moet innemen. Ook staat op het zakje hoeveel en welke medicijnen erin zitten. Zo kunt u zelf nagaan of in het zakje de medicijnen zitten voor het juiste medicijngebruik.


Sommige medicijnen kunnen niet in een zakje worden verpakt, bijvoorbeeld oogdruppels. De Medido kan dan toch een melding geven en er komt een tekst in het scherm. Zo heeft u altijd hulp bij uw medicijngebruik.

 

Minder afhankelijk
Als u de Medido gebruikt, bent u minder afhankelijk van een mantelzorger of ZorgThuis medewerker. U kunt zelfstandig uw medicijnen innemen. De Medido helpt u bij uw medicijngebruik, de Medido denkt met u mee.