"Ik vind het heel prettig dat de mensen van ZorgThuis me goed kennen. Maar ze hoeven natuurlijk niet álles van me te weten..." "Ik vind het heel prettig dat de mensen van ZorgThuis me goed kennen. Maar ze hoeven natuurlijk niet álles van me te weten..." Lees meer over de persoonlijke aanpak van ZorgThuis ZorgThuis
Vakantiewerkers gezocht Vakantiewerkers gezocht Ben jij die enthousiaste en gemotiveerde jongere die wel bij ZuidOostZorg vakantiewerk wil doen? Lees meer
"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand

De Waadwente

 

Centraal in Dokkum

Net buiten de historische binnenstad van Dokkum ligt verpleeghuis De Waadwente. Sinds september 2015 is deze locatie onderdeel van ZuidOostZorg. De Waadwente is op dit moment volop in ontwikkeling. In 2018 wordt deze locatie een verpleeghuis ‘Nieuwe Stijl’ (zie hier informatie over de verbouwing). Dit betekent dat in het verpleeghuis de nadruk komt te liggen op kortdurende opnames en ondersteuning thuis. Daarnaast kunt u ook voor complexe en langdurige zorg- en behandelvragen terecht in de Waadwente. 

 

Verschillende afdelingen

Er zijn binnen de Waadwente 36 kamers voor ouderen met lichamelijke problematiek en 36 kamers voor ouderen met psychogeriatrische problemen, zoals dementie. Daarnaast biedt De Waadwente geriatrische revalidatie zorg aan 32 cliënten die na een ziekenhuisopname en/of een operatie nog verder moeten herstellen voordat men terug kan keren naar huis of een andere passende woonomgeving. Lees hier meer over geriatrische revalidatie zorg.

 

Ook heeft De Waadwente een afdeling Observatie & Diagnostiek. De Waadwente biedt op deze afdeling kortdurende behandeling en diagnostiek voor mensen waarbij door ziekte sprake is van complexe problemen waardoor men tijdelijk niet thuis kan wonen. Tevens zijn er twee kamers op de begane grond voor zorg aan mensen in hun laatste levensfase. 

 

Daarnaast biedt De Waadwente ook dagbesteding in het dagcentrum.

 

Gastvrijheidszorg
Er wordt bij De Waadwente veel aandacht en tijd besteed aan het creëren van een prettige en gastvrije omgeving voor de cliënten. Hiermee heeft De Waadwente vier sterren behaald bij Gastvrijheidszorg met Sterren. Dit is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheidszorg in zorginstellingen met als doel om de kwaliteit van leven van cliënten en patiënten te verbeteren door het stimuleren van goede gastvrijheidszorg.

 

Cliënttevredenheid

ZuidOostZorg verbetert voortdurend de zorg. Het uitgangspunt daarbij zijn steeds de wensen en behoeften van de cliënten. Ervaringen van cliënten en/of vertegenwoordigers zijn daarbij belangrijk. Daarom meten we cliënttevredenheid.

In 2016 heeft ZuidOostZorg de cliënttevredenheid gemeten met het instrument ‘Servicekwaliteit’. Aan dit onderzoek hebben cliënten, vertegenwoordigers, medewerkers en management deelgenomen van alle locaties van ZuidOostZorg waar wonen en welzijn centraal staan. Het onderzoek meet de klantgerichtheid en kwaliteit van zorg. Hier vindt u een overzicht van alle rapporten over de cliënttevredenheid binnen ZuidOostZorg.

 

Postadres
Birdaarderstraatweg 68
9101 DA Dokkum
Bezoekadres
Birdaarderstraatweg 68
9101 DA Dokkum

T 0519- 29 13 66
F 0519-291369
receptiewaadwente@zuidoostzorg.nl Toon route

Onze locaties

Type locatie

Bekijk lijst met alle locaties