"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand
"Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" "Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" Ontdek meer voordelen van Werken en leren Werken en leren

De Waadwente

 

Centraal in Dokkum

Net buiten de historische binnenstad van Dokkum ligt verpleeghuis De Waadwente. Sinds september 2015 is deze locatie onderdeel van ZuidOostZorg. De Waadwente is op dit moment volop in ontwikkeling. In 2018 wordt deze locatie een verpleeghuis ‘Nieuwe Stijl’ (zie hier informatie over de verbouwing). Dit betekent dat in het verpleeghuis de nadruk komt te liggen op kortdurende opnames en ondersteuning thuis. Daarnaast kunt u ook voor complexe en langdurige zorg- en behandelvragen terecht in de Waadwente. 

 

Verschillende afdelingen

Er zijn binnen de Waadwente 36 kamers voor ouderen met lichamelijke problematiek en 36 kamers voor ouderen met psychogeriatrische problemen, zoals dementie. Daarnaast biedt De Waadwente geriatrische revalidatie zorg aan 32 cliënten die na een ziekenhuisopname en/of een operatie nog verder moeten herstellen voordat men terug kan keren naar huis of een andere passende woonomgeving. Lees hier meer over geriatrische revalidatie zorg.

 

Ook heeft De Waadwente een afdeling Observatie & Diagnostiek. De Waadwente biedt op deze afdeling kortdurende behandeling en diagnostiek voor mensen waarbij door ziekte sprake is van complexe problemen waardoor men tijdelijk niet thuis kan wonen. Tevens zijn er twee kamers op de begane grond voor zorg aan mensen in hun laatste levensfase. 

 

Daarnaast biedt De Waadwente ook dagbesteding in het dagcentrum.

  

Cliënttevredenheid

ZuidOostZorg verbetert voortdurend de zorg. Het uitgangspunt daarbij zijn steeds de wensen en behoeften van de cliënten. Ervaringen van cliënten en/of vertegenwoordigers zijn daarbij belangrijk. Daarom meten we cliënttevredenheid.

In 2017 heeft ZuidOostZorg de cliënttevredenheid gemeten met het instrument ‘Servicekwaliteit’. Aan dit onderzoek hebben cliënten, vertegenwoordigers, medewerkers en management deelgenomen van alle locaties van ZuidOostZorg waar wonen en welzijn centraal staan. Het onderzoek meet de klantgerichtheid en kwaliteit van zorg. Hier vindt u een overzicht van alle rapporten over de cliënttevredenheid binnen ZuidOostZorg.

 

Postadres
Birdaarderstraatweg 68
9101 DA Dokkum
Bezoekadres
Birdaarderstraatweg 68
9101 DA Dokkum

T 0519- 34 72 00
receptiewaadwente@zuidoostzorg.nl Toon route

Onze locaties

Type locatie

Bekijk lijst met alle locaties