"Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" "Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" Ontdek meer voordelen van Werken en leren Werken en leren

De Waadwente

Op 1 februari 2018 is in De Waadwente gestart met een grootschalige interne verbouwing. Met deze verbouwing realiseert ZuidOostZorg een verpleeghuis ‘nieuwe stijl’. Dit betekent dat in De Waadwente de nadruk komt te liggen op kortdurende opnames en ondersteuning thuis. Daarnaast kan men ook voor complexe en langdurige zorg- en behandelvragen en palliatieve zorg terecht in de Waadwente. 

 

Huisartsenbedden
Een onderdeel van ‘verpleeghuis nieuwe stijl’ zijn de huisartsenbedden. Huisartsen uit de regio kunnen hun eigen patiënten kortdurend laten opnemen in De Waadwente voor observatie, zorg of ter ontlasting thuissituatie. Over deze ‘huisartsenbedden’ houdt de huisarts zelf de regie en De Waadwente biedt 24– uurs zorg.

 

Buiten naar binnen

De begane grond wordt verbouwd, zodat de eerstelijnsdiensten (fysiotherapie, fitness, begeleiding groep) en een geriatrisch advies– en behandelcentrum gemakkelijk toegankelijk zijn. Daarnaast biedt De Waadwente plaats aan activiteiten waarbij de inwoners van Dokkum welkom zijn. Zo wordt buiten meer naar binnen gebracht. Tevens worden alle woonafdelingen gemoderniseerd.

 

Elkaar ontmoeten
De ingang van De Waadwente komt aan de achterzijde van het gebouw, waar ook veel parkeergelegenheid is. Dit geeft de mogelijkheid om een ruime ontvangsthal te creëren met een restaurant waar ‘elkaar ontmoeten’ centraal staat.

 

Verbouwing in fases
De verbouwing zal in fases plaatsvinden, om zo weinig mogelijk overlast te veroorzaken voor cliënten, bezoekers en medewerkers. De eerste

fase is de begane grond. In de volgende fase worden ook de afdelingen aangepast en gemoderniseerd. De sanitaire voorzieningen en de keukens in de huiskamers worden vernieuwd. De zusterposten verdwijnen en de huiskamers worden groter gemaakt. Kortom, een plezierige en comfortabele woonomgeving voor cliënten van De Waadwente.

 

De Waadwente klaar voor de toekomst!
De interne verbouwing zal circa 9 tot 12 maanden gaan duren. Eind 2018 staat er een nieuw zorgcentrum dat klaar is voor de toekomst!!!

 

De bouw
Het ontwerp van de verbouwing komt van het architectenbureau Van Manen & Zwart. De aannemer is Dijkstra Draisma.

 

Informatie over de verbouwing In de hal van De Waadwente is een informatiehoek ingericht met betrekking tot de verbouw.

Eens in de drie weken is er een bouwspreekuur, die u kunt bezoeken wanneer u vragen heeft. De datum en tijd hiervan kunt u vinden in de informatiehoek.

 

Tevens verschijnt er op geleide van nieuws een Bouwnieuwsbrief. Heeft u interesse in de Bouwnieuwsbrief, dan kunt u deze via de mail ontvangen. U kunt zich hiervoor aanmelden via             info@zuidoostzorg.nl onder vermelding van Bouwnieuwsbrief De Waadwente.

 

 

 

 

Postadres
Birdaarderstraatweg 68
9101 DA Dokkum
Bezoekadres
Birdaarderstraatweg 68
9101 DA Dokkum

T 0519- 29 13 66
receptiewaadwente@zuidoostzorg.nl Toon route

Onze locaties

Type locatie

Bekijk lijst met alle locaties