"Ik vind het heel prettig dat de mensen van ZorgThuis me goed kennen. Maar ze hoeven natuurlijk niet álles van me te weten..." "Ik vind het heel prettig dat de mensen van ZorgThuis me goed kennen. Maar ze hoeven natuurlijk niet álles van me te weten..." Lees meer over de persoonlijke aanpak van ZorgThuis ZorgThuis

Leefplezier volgens de heer De Vries, klant van de Wiken

De heer de Vries stuurde ons een verhaal over Leefplezier, waarvoor Japke Jongsma (welzijnscoach van De Wiken) in zijn ogen een groot compliment verdiend!

 

"Toen ik na een zeer zware operatie opgenomen was in Nij Smellinge, werd ik voor een langdurende herstel periode doorverwezen naar het verzorgingshuis De Wiken. Tot grote voldoening  kreeg ik kamer 249 toe gewezen. Bij installatie van de kamer kreeg mijn computer - tot grote verbazing van hoofdleidster Gerda Pastoor - een plaatsje op mijn bureau. Ik was namelijk de eerste bewoner die een pc bij zijn inboedel had, en gezien hier helemaal geen voorzieningen waren vroeg dat enige zorg. Er was ook nog geen internet, maar ik kon mij behelpen met het gebruik van een speciale usb stick. En die computer kwam daarna nog vaak van pas.

 

Een andere grote hobby die al jaren door mij beoefend wordt is namelijk fotografie. Als er in De Wiken iets werd georganiseerd zoals een zangkoor, shantykoor, of iets dergelijks, schoot ik menig plaatje. Die foto’s stuurde ik dan via mijn pc naar onze zeer actieve welzijnscoach, Japke Jongsma. Japke plaatste die foto’s dan weer op het screenbord in de hal, zodat iedereen mee kon genieten. Ook deelde ik geslaagde foto’s van andere bewoners. Nu ik inmiddels een hoge leeftijd heb bereikt, wordt alles een beetje ingekort,en de inspanning die mijn gezondheid schaden, vermeden.

 

Ook voor het stallen van mijn scootmobiel heeft Japke een mooie oplossing gevonden. Ik was de eerste en deze kon in de eerste instantie alleen geplaatst worden waar nu het screenbord hangt. Maar inmiddels er een pracht locatie beschikbaar waar zes tot zeven scootmobielen gestald kunnen worden.

 

Inmiddels verblijf ik tot mijn groot genoegen al ruim zeven jaar in huis De Wiken. De tijd of indeling wordt gedeeld door gegeven activiteiten of eigen bezigheid. Indien het mij gegeven wordt, hoop ik nog enige jaren met de zelfde genoegens hier te mogen verblijven," aldus de heer De Vries. 

 

 

06032017