"Ik vind het heel prettig dat de mensen van ZorgThuis me goed kennen. Maar ze hoeven natuurlijk niet álles van me te weten..." "Ik vind het heel prettig dat de mensen van ZorgThuis me goed kennen. Maar ze hoeven natuurlijk niet álles van me te weten..." Lees meer over de persoonlijke aanpak van ZorgThuis ZorgThuis
"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand
Vakantiewerkers gezocht Vakantiewerkers gezocht Ben jij die enthousiaste en gemotiveerde jongere die wel bij ZuidOostZorg vakantiewerk wil doen? Lees meer

Kwaliteit van zorg

ZuidOostZorg verbetert voortdurend de zorg. Het uitgangspunt daarbij zijn steeds de wensen en behoeften van de cliënten. Ervaringen van cliënten en/of vertegenwoordigers zijn daarbij belangrijk. Daarom meten we cliënttevredenheid. Het is belangrijk dat cliënttevredenheid betrouwbaar worden gemeten. In 2014 heeft ZuidOostZorg voor het meten van cliënttevredenheid gebruik gemaakt van de CQ-index.

 

In 2016 heeft ZuidOostZorg de cliënttevredenheid gemeten met het instrument ‘Servicekwaliteit’. Aan dit onderzoek hebben cliënten, vertegenwoordigers, medewerkers en management deelgenomen van alle locaties van ZuidOostZorg waar wonen en welzijn centraal staan. Het onderzoek meet de klantgerichtheid en kwaliteit van zorg. Vanwege de huidige veranderingen binnen verzorgingshuis De Miente heeft deze locatie niet deelgenomen aan het onderzoek.

Naast alle rapporten per locatie is er ook een rapport met de stichtingsbrede uitkomsten beschikbaar.

Hieronder kunt u de rapporten over de cliënttevredenheid binnen ZuidOostZorg lezen.

 

 

2014 

2016 

Neibertilla

Neibertilla PG

Neibertilla Somatiek

Neibertilla PG

Neibertilla Somatiek
Neibertilla Multidomein
Neibertilla GP

Ikenhiem

Ikenhiem Somatiek
Ikenhiem PG

Ikenhiem Somatiek
Ikenhiem PG

Ikenhiem NAH

De Lijte

De Lijte

De Lijte

Lijtehiem

Lijtehiem

Lijtehiem

De Miente

De Miente

 

Sinnehiem

Sinnehiem

Sinnehiem

Stellinghaven A’scha

Stellinghaven A’scha

Stellinghaven A’scha

Stellinghaven O’wolde

Stellinghaven O’wolde PG

Stellinghaven O’wolde Somatiek

Stellinghaven O’wolde PG

Stellinghaven O’wolde Somatiek

Voltawerk

Voltawerk

Voltawerk

De Waadwente

 

De Waadwente somatiek

De Waadwente PG

De Wiken

De Wiken

De Wiken

ZorgThuis

 ZorgThuis

ZorgThuis Ooststellingwerf/ Opsterland

ZorgThuis Smallingerland

ZorgThuis ZuidOostZorg

ZuidOostZorg

 

ZuidOostZorg

Bijlagen

 

Deskundig

Bij ZuidOostZorg toetsen alle medewerkers op regelmatige basis hun bekwaamheid. Daarbij bieden we de medewerkers scholing en bijscholing waar dat nodig is en stimuleren we ze om zich zoveel mogelijk te ontwikkelen. Hiermee waarborgen we de deskundigheid van onze zorgmedewerkers,  zodat de kwaliteit van zorg up-to-date blijft. Zo gaan we bij ZuidOostZorg met de tijd mee.

 

Gastvrij

Bij ZuidOostZorg begrijpen we goed dat het belangrijk is dat u zich welkom voelt als cliënt. Dat u prettig kunt blijven wonen waar u woont, of dat u zich thuis voelt in een nieuwe situatie. Gastvrijheid is ook kwaliteit, vinden wij. Daarom luisteren we goed naar u en uw familie, geven extra aandacht waar dat nodig is en organiseren leuke uitjes. U mag van ons altijd dat beetje extra verwachten.

 

Gastvrijheidszorg met Sterren

Hoe gastvrij is ZuidOostZorg dan? Die vraag hebben wij onszelf ook gesteld. Daarom hebben we de afgelopen jaren meegedaan met Gastvrijheidszorg met Sterren. Dat is een waarderingssysteem om de gastvrijheid in zorginstellingen weer te geven. Hoe meer sterren, hoe gastvrijer de locatie. Daarbij scoren we goed. In 2012 eindigden twee van onze locaties, Voltawerk en De Miente, landelijk zelfs op de tweede plaats in hun categorie.

 

Veilig

Als u zorg krijgt van ZuidOostZorg kunt u erop vertrouwen dat u in goede handen bent. Onze medewerkers staan altijd voor u klaar en we zetten de modernste technieken in om u een veilig gevoel te geven. Op alle locaties hebben wij dan ook een alarmeringssysteem, waarbij u ons kunt laten weten wanneer u iets nodig heeft, of wanneer er iets aan de hand is.

 

Ook als u thuis woont denken wij met u mee. Zo kunt u via de iPad van ZorgThuis de ondersteuning krijgen die u nodig hebt, wanneer u dat wilt. En door het gebruik van de Medido hoeft u nooit meer u medicijnen te vergeten.