"Ik vind het heel prettig dat de mensen van ZorgThuis me goed kennen. Maar ze hoeven natuurlijk niet álles van me te weten..." "Ik vind het heel prettig dat de mensen van ZorgThuis me goed kennen. Maar ze hoeven natuurlijk niet álles van me te weten..." Lees meer over de persoonlijke aanpak van ZorgThuis ZorgThuis

Jong en oud genieten gezamenlijk van nieuw kippen- en konijnenhok

Naast locatie de Wiken staat basisschool De Wiekslag. Al jarenlang is er een fijne samenwerking tussen de Wiken en de school. Prachtige initiatieven ontplooien zich, wat bijdraagt aan het leefplezier van de bewoners. Oud en jong leren van elkaar. Het schoolplein en het terras van de Wiken grenzen aan elkaar, enkel gescheiden door een hek met deur die overdag openstaat.

 

Deze week is in het bijzijn van de pers en heel veel kinderen en bewoners een nieuw kippen- en konijnenhok geopend! Dit hok is gemaakt door studenten van de Fries Poort, materialen zijn door zorgcentrum de Wiken betaald. De leerlingen en een buurtbewoner onderhouden de veestapel. Bewoners en leerlingen kunnen op deze manier iedere dag genieten van dit gezamenlijke project!

 

Vanuit een samenwerking tussen buurt en scholen kunnen mooie dingen ontstaan! Oud en jong betekenen veel voor elkaar, maken gebruik van elkaars kwaliteiten. Moraal van dit verhaal: Kijk om je heen en ontdek mogelijkheden!

 

De studenten van de Friese Poort verdienen hiervoor van Japke een groot compliment! Dank Japke voor wederom een prachtig verhaal!