"Ik vind het heel prettig dat de mensen van ZorgThuis me goed kennen. Maar ze hoeven natuurlijk niet álles van me te weten..." "Ik vind het heel prettig dat de mensen van ZorgThuis me goed kennen. Maar ze hoeven natuurlijk niet álles van me te weten..." Lees meer over de persoonlijke aanpak van ZorgThuis ZorgThuis
"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand
Vakantiewerkers gezocht Vakantiewerkers gezocht Ben jij die enthousiaste en gemotiveerde jongere die wel bij ZuidOostZorg vakantiewerk wil doen? Lees meer

Huisartsenbedden

Huisartsenbedden: tijdelijke voorziening in een vertrouwde omgeving met uw eigen huisarts

Op een huisartsenbed kunt u vierentwintig uur per dag opgenomen worden door de huisarts. Vooral wanneer het thuis tijdelijk niet meer vertrouwd voor u is. Normaal gesproken zou u dan worden opgenomen in het ziekenhuis, maar dit is niet altijd nodig. Daarom kunt u worden opgenomen op het huisartsenbed.

 

Uw huisarts kunt u hiervoor verwijzen. Uiteraard doet hij dit altijd in goed overleg met u. Als u wordt opgenomen op een huisartsenbed is uw huisarts verantwoordelijk voor uw behandeling. Als het nodig is kan uw huisarts ook andere specialisten inschakelen.

De zorg en behandeling die u krijgt, is erop gericht u in een zo goed mogelijke conditie te brengen. Daarom duurt uw verblijf in het zo kort mogelijk. Na uw opname gaat u gewoon weer terug naar huis. 
 

Er zijn verschillende locaties met huisartsenbedden:

  • Neibertilla, Drachten
  • Stellinghaven Oosterwolde
  • De Waadwente, Dokkum

 

Voorwaarden en financiering

De opname in een huisartsenbed wordt vergoed vanuit het basispakket van uw zorgverzekering. U heeft daarvoor een verwijzing van uw huisarts nodig.

 

Bij vragen over huisartsenbedden kunt u op werkdagen gratis contact opnemen met het Informatie- en Adviescentrum via telefoonnummer 0800 – 5717171.