"Ik vind het heel prettig dat de mensen van ZorgThuis me goed kennen. Maar ze hoeven natuurlijk niet álles van me te weten..." "Ik vind het heel prettig dat de mensen van ZorgThuis me goed kennen. Maar ze hoeven natuurlijk niet álles van me te weten..." Lees meer over de persoonlijke aanpak van ZorgThuis ZorgThuis
"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand
Vakantiewerkers gezocht Vakantiewerkers gezocht Ben jij die enthousiaste en gemotiveerde jongere die wel bij ZuidOostZorg vakantiewerk wil doen? Lees meer

Huisartsenbedden

Heeft uw patiënt medisch specialistische zorg nodig, maar is opname in het ziekenhuis niet noodzakelijk en is de verwachting dat uw patiënt op (korte) termijn weer terug kan naar huis? Dan is opname op een huisartsenbed (ELV: eerstelijnsverblijf) wellicht iets voor uw patiënt. Op verschillende locaties van ZuidOostZorg kunt u uw patiënt laten opnemen, waarbij u als huisarts hoofdbehandelaar bent en blijft.

 

Bij een opname op een huisartsenbed is de huisarts (of Dokterswacht in de AWN-dienst) altijd de verwijzer. Voor uw gemak kan dat (op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur) heel makkelijk via ZorgDomein - ZuidOostZorg. Buiten kantoortijden kan de opname telefonisch aangemeld / aangevraagd worden.

 

Huisartsenbedden (ELV) zijn er in 3 varianten: laagcomplex, hoogcomplex en palliatief. Palliatief wordt alleen in De Waadwente aangeboden. Bij huisartsenbedden ‘laag complex’ bent u als huisarts hoofdbehandelaar. Bij een huisartsenbed ‘hoogcomplex’ vindt de (multidisciplinaire) zorg en behandeling in principe plaats onder verantwoordelijkheid van de Specialist Ouderengeneeskunde, tenzij u daar bij opname andere afspraken over maakt.

 

De zorg en behandeling wordt geboden in een therapeutisch klimaat, dat erop gericht is de patiënt in een zo goed mogelijke conditie te brengen, zodat men weer naar huis kan. Daarom duurt een verblijf zo kort mogelijk. 

 

De huisartsenbedden zijn op drie locaties beschikbaar:

  • Neibertilla, Burgemeester Wuiteweg 140, Drachten
  • Stellinghaven Oosterwolde, Schapekamp 1, Oosterwolde
  • De Waadwente, Birdaarderstraatweg 68, Dokkum

 

Verwijzing

Vanaf 1 januari 2017 wordt de verwijzing voor huisartsenbedden door de huisarts gedaan en wordt de zorg gefinancierd via de Zorgverzekeringswet. Verwijzing vindt plaats via ZorgDomein.

 

In – exclusiecriteria voor de Huisartsenbedden vindt u hier.

 

Het stroomschema voor opname tijdens of buiten kantooruren vindt u hier

 

Informatie en advies

De verpleegkundig adviseurs van het Informatie- en Adviescentrum (IAC) helpen en ondersteunen u graag om zo de meest geschikte en gewenste zorg voor uw patiënt te regelen. Het IAC is voor u bereikbaar via 0800-5717171 (24/7 bereikbaar voor spoedgevallen).