"Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" "Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" Ontdek meer voordelen van Werken en leren Werken en leren
"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand

ZuidOostZorg trekt zich terug uit Sionsberg

Ouderenzorgorganisatie ZuidOostZorg trekt zich per 24 december terug uit de samenwerking binnen Sionsberg. Hiermee komt een einde aan Sûnenz in Dokkum.

 

De reden voor het vertrek is dat De Friesland Zorgverzekeraar (DFZ) heeft gekozen voor het afsluiten van eenzijdige contracten met DC Klinieken en CCN en niet voor het integrale plan van ZuidOostZorg,  MCL, Nij Smellinghe, de KwadrantGroep en GGZ Friesland. Dit plan werd door de partijen ingediend nadat bekend werd dat DFZ het contract met de huidige eigenaren per 1 januari 2017 opzegde.

 

Het integrale model voor de zorg in Noordoost Fryslân was in 2014 de voorwaarde van DFZ en de reden voor de deelname van ZuidOostZorg. Binnen dit plan waren de anderhalvelijnszorg in Sionsberg, de ondersteuning van de huisartsen in Noordoost Fryslân en de ouderenzorg in de regio met elkaar verbonden. De poliklinieken en de diagnostiek waren daarbij ondersteunend. Daarnaast waren preventieve activiteiten en de ondersteuning van ouderen, een groeiende groep in NO Friesland, een belangrijk onderdeel van het plan. Hierdoor werd de overname van de failliete ouderenzorg door ZuidOostZorg en de KwadrantGroep, in 2015, verbonden met het plan dat ZuidOostZorg samen met DC Klinieken en CCN al eerder in 2014 indiende voor het nieuwe Sionsberg.

 

In oktober 2016 werd bekend dat DFZ voor de diagnostiek en poliklinische functies vanaf 2017 een eenzijdig contract heeft afgesloten met DC Klinieken en CCN. Met die keuze het niet kiezen voor het integrale plan van ZuidOostZorg, MCL, Nij Smellinghe, Kwadrant en GGZ Friesland voor de anderhalvelijnszorg, is de basis voor de deelname van ZuidOostZorg in Sionsberg weggevallen. Een anderhalvelijnscentrum zoals bedoeld is daarmee organisatorisch en financieel niet meer haalbaar. ZuidOostZorg ziet zich hierdoor genoodzaakt Sûnenz te sluiten.

 

Vanuit verpleeghuis De Waadwente zal ZuidOostZorg de huisartsen in de regio blijven ondersteunen en de zorg voor kwetsbare ouderen in de regio blijven organiseren. De werknemers van Sûnenz hebben een contract bij ZuidOostZorg. Deze contracten zullen worden gerespecteerd en er zullen geen gedwongen ontslagen vallen.

 

Sinds het begin van Sûnenz Dokkum in Sionsberg, heeft ZuidOostZorg veel geld en tijd geïnvesteerd om de samenwerking en de anderhalvelijnszorg tot een succes te maken. Dat de deelname in Sionsberg nu op deze manier eindigt, wordt door ZuidOostZorg dan ook zeer betreurd.

 

Hier kunt u een toelichting lezen op het persbericht.