Beeldhouwweek ‘Anders ontmoeten’ Beeldhouwweek ‘Anders ontmoeten’ Van 14 t/m 18 januari 2019 is op het Winkelplein in Sûnenz een beeldhouwatelier ingericht. Doet u ook mee? Lees meer
Techparade Techparade Van 21 t/m 24 januari, in het kader van eHealthweek, een techparade langs diverse locaties van ZuidOostZorg. Komt u ook? Lees hier meer

Wethouder Van der Horst plant boom in vitaliteitstuin

Onder de aanwezigen locatiemanager Francisca van der Pol en een aantal leden van de afd. Drachten e.o. van Groei & Bloei die de boomplanting organiseerde. De boom werd geschonken door Bosma boomkwekerij uit Boelenslaan.

 

Het is de eerste Nationale Tuinweek (14 t/m 21 juni) die Groei en Bloei organiseert. De grootste tuinvereniging van Nederland en België wil daarmee mensen enthousiasmeren om actief te gaan tuinieren met bloemen en planten: Tegel eruit, plant erin! Op veel plaatsten worden talloze 'groene' initiatieven georganiseerd.

 

Dit initiatief past prima om van de binnentuin een vitaliteitstuin te maken. De contouren van die vitaliteitstuin zijn al goed zichtbaar. Met behulp van zoveel mogelijk bestaand materiaal (van zowel bestrating als planten en bomen) wordt de vitaliteitstuin stukje voor stukje zichtbaar. Naar schatting zal de tuin in oktober van dit jaar klaar zijn.

 

In de vitaliteitstuin worden ouderen gestimuleerd om hun kennis en ervaring op het gebied van groen, natuur en tuinieren in te zetten ten behoeve van jong en oud in de woonomgeving.