"Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" "Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" Ontdek meer voordelen van Werken en leren Werken en leren
"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand

Wandeltocht Stellinghaven groot succes!

Donderdagmiddag 18 september was de aftrap van deze tweedaagse wandeltocht. De cliënten waren verdeeld in twee groepen over de twee dagen. Daarnaast waren er ook klanten van de ZorgThuis en dagbehandeling die meewandelden. Het was droog, de zon scheen, alle deelnemers en de familie/vrijwilligers hadden er zin in! Mevrouw Rusken mocht het lint doorknippen als start van de tocht. De wandeltocht was drie kilometer en werd gelopen door de natuur en mooie straatjes die Oosterwolde rijk is. Er was één lange stoet met grotendeels rolstoelen, met dank aan de klaar-overs konden deze veilig oversteken. Deze middag was het zeer warm, allemaal verhitte gezichten door de temperatuur wat op sommige plekken opliep tot 30 graden. In het parkje halverwege de tocht konden de deelnemers en lopers fruit en water/milkshakes krijgen voor verfrissing. Na aankomst van de tocht was er in het Grand Café muziek door Geert Warta, waar naar geluisterd kon worden onder genot van een hapje en drankje.

 

Doordat Piet Paulusma onverhoopt deze dag niet aanwezig kon zijn, waren vele bewoners en cliënten teleurgesteld. Dit heeft Piet en zijn team goed weten te maken door het weerbericht voor SBS6 maandagavond op te komen nemen bij Stellinghaven. Alle deelnemers van deze twee middagen waren uitgenodigd om tijdens deze avond aanwezig te zijn. Er werd een trekzakgroep opgetrommeld, oranjekoek besteld en vrijwilligers voor de catering bijeen geroepen. Alles om deze avond mogelijk te maken. Na de opnamen heeft Neeltje Hiemstra (ZorgThuis, Oosterwolde) gevraagd of Piet mee zou willen naar mevrouw Rusken om haar laatste wens in vervulling te laten gaan, een hand van Piet.  Mevrouw Rusken had een fantastische avond. Kort daarna is mevrouw overleden.

 

Vrijdagmiddag 26 september, Piet had belooft dat het droog zou blijven, wij hoopvol dat deze dag zonder druppels zou verlopen. Dit was niet helemaal het geval, maar de temperatuur was goed, dus met regenponcho’s aan de tocht wel door laten gaan.  Het startschot werd gegeven door Foppe de Haan, zelf deed hij eerst ook nog enthousiast mee aan de warming-up voordat hij het lint doorknipte. De deelnemers vonden de tocht prachtig en zagen oude bekende plekken. Onderweg weer pauze in het parkje met lekkers, met behulp van de stagiaires van Ooststellingwerf College. Deze leerlingen vonden het erg fijn dat ze een bijdrage konden geven deze dag.  Bij binnenkomst en verkrijgen van de laatste stempel kregen de deelnemers een medaille als herinnering van deze tocht.  Daarnaast kregen de vrijwilligers/familie een goodiebag als blijk van waardering voor de hulp deze middag. Ook deze middag sloten we af met muziek van Geert Warta en een hapje en drankje.

 

We hebben veel kunnen doen door sponsoring. Wij willen iedereen bij deze graag bedanken voor het mede mogelijk maken van onvergetelijke dagen voor de bewoners en cliënten van Stellinghaven en ZorgThuis!

Hier nog enkele foto's.

Wandeltocht in Stellinghaven Oosterwolde

 

Wandeltocht in Stellinghaven Oosterwolde

 

Wandeltocht in Stellinghaven Oosterwolde

 

Wandeltocht in Stellinghaven Oosterwolde

 

Wandeltocht in Stellinghaven Oosterwolde

 

Wandeltocht in Stellinghaven Oosterwolde