"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand
"Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" "Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" Ontdek meer voordelen van Werken en leren Werken en leren

VOLTAPOP eerste festival speciaal voor ouderen

Op zaterdag 30 juni openen de deuren van Voltapop, het eerste popfestival voor ouderen in het Noorden. Het programmaboekje is rond, de line-up bekend en de festivalbandjes gedrukt. Het feest kan beginnen.

 

Voltawerk Gorredijk zal op 30 juni van binnen en buiten worden omgetoverd tot een echt festivalterrein. Met twee zalen binnen, een feesttent en twee podia buiten, doet het niet onder voor een groot festival. Binnen is ook een ‘Silent zaal’ speciaal voor mensen die wat minder prikels aan kunnen. Hier treden bijvoorbeeld Kor & Pytsje de Vos uit Wolvega op, het duo brengt meezingers van vroeger tot leven op de accordeon. Op de Main Stage staat Cosy, een tweekoppige band bestaand uit Bo en Irwing. Bo is sologitarist en zanger en Irwing is drummer. Ze kennen elkaar van de middelbare school waar zij in 1964 hun eerste band vormden. Ze spelen voornamelijk Country. Maar ook buiten staan twee tenten met podia, KlubC en The Barn, waar onder andere het trio Samsoora op de dwarslfuit en viool een instrumentaal spectakel levert.

 

Om het festivalgevoel nog meer naar boven te halen krijgen de bewoners en omgeving een ticket die gescand kan worden, net als bij een festival voor jongeren, bewoners en familieleden krijgen daarnaast een echt festivalbandje. Voor bewoners en familieleden van Voltawerk is het eten en drinken gratis op vertoon van het festivalbandje. Buurtbewoners en omwonende betalen 1,50 per consumptie. Ook is er een springkussen, een sneltekenaar en een mini kunstautomaat waarbij men voor 4 euro een pakje met kunst uit een oude sigarettenautomaat kan halen. Er zijn hapjes, drankjes een ranjatap en natuurlijk is een festival niets zonder biertafels.

 

Het idee van dit popfestival is ontstaan vanuit de wens van de bewoners.“Onze bewoners, die veelal dementerend zijn, worden altijd erg blij van muziek en samenzijn” vertelt Marissa van der Walle, welzijnscoach binnen Voltawerk. “Daarnaast maakt muziek vaak iets los bij deze groep mensen, ze vinden er herkenning in”. “Hoe we dit kunnen doen? Dankzij de hulp van heel veel vrijwilligers, familieleden, buurtbewoners en medewerkers van Voltawerk ZuidOostZOrg die zich inzetten voor Voltapop. Bewoners en familieleden zijn zo enthousiast dat ze uit zichzelf voorstellen om te helpen waar ze kunnen” vertelt Marissa.

 

 

Datum: Zarerdag 30 juni | Tijd: 14.00 tot 18.15 | Line up: Zie hier het programmaboekje