"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand
"Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" "Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" Ontdek meer voordelen van Werken en leren Werken en leren

Unieke samenwerking helpt 18 mensen aan het werk

Gistermiddag (woensdag 29 november 2017) zijn 84 geïnteresseerden in gesprek geweest in Neibertilla om in aanmerking te komen voor een opleidingsplaats als helpende of verzorgende ig. ZuidOostZorg creëert opleidingsplekken voor mensen die willen instromen in de zorg. Dit doen wij in samenwerking met de gemeenten Opsterland, Smallingerland, Dongeradeel en Ooststellingwerf en het Friesland College. 

 

ZuidOostZorg, de gemeenten en het Friesland College hebben een gesprek gehad met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Op deze manieren willen de organisaties werkzoekenden de kans bieden om in te stromen in de zorg en als Verzorgende IG of als Helpende aan de slag te gaan. Binnen ZuidOostZorg zijn daarvoor vanaf februari 2018 18 plekken beschikbaar voor een BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg)- traject. Deze opleiding wordt gevolgd in de praktijkroute van het Friesland College, bij ZuidOostZorg.

 

De geinteresseerden kregen de mogelijkheid om met een medewerker van ZuidOostZorg in gesprek te gaan over hoe het is om in de zorg te werken. Ook de gemeenten en het Friesland College stonden klaar om vragen te beantwoorden over het traject en de opleiding. Tevens was er een rondleiding georganiseerd zodat de geïnteresseerden een goed eerste beeld krijgen van de ouderenzorg van nu.

 

De organisaties en de gemeenten proberen met deze samenwerking de afstand tot werk voor deze groep te verkleinen. Tegelijkertijd is dit voor ZuidOostZorg een manier om geschikte mensen te vinden voor de arbeidsmarkt in de zorgsector die volop in beweging is.

 

Hier kun je het artikel lezen, dat in de Leeuwarder Courant stond van 30 november 2017

 

 

 

30112017