"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand
"Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" "Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" Ontdek meer voordelen van Werken en leren Werken en leren

Twintig zij-instromers aan de slag in de zorg

Ze grijpen hun kansen met beide handen aan en staan daardoor aan de start van een nieuwe carrière. Twintig zij-instromers uit Smallingerland, Opsterland en Dongeradeel beginnen volgende week met de bbl-opleiding als helpende of verzorgende-IG bij ZuidOostZorg en het Friesland College. Dinsdagmiddag 30 januari was de feestelijke startbijeenkomst.

 

“Ik heb er super veel zin in. Het is een nieuwe uitdaging, waarbij mijn nieuwsgierigheid getriggerd wordt.” Jessica Koehoorn is een van de 20 zij-instromers die volgende week met het bbl-traject gaat beginnen. Ze kijkt er erg naar uit om de werkvloer van ZuidOostZorg op te gaan. “Ook het samenwerken met collega’s spreekt mij erg aan.”

 

In de praktijk
De bbl-opleiding (werken/leren) wordt gevolgd in de praktijkroute van het Friesland College. Dat houdt in dat studenten vanaf dag één volledig in de praktijk zijn en ook de theorie op de locaties van ZuidOostZorg krijgen. Wat ze in de praktijk tegenkomen, wordt in lessen en workshops behandeld.

 

De feestelijke startbijeenkomst werd geopend door Simone Meertens, bestuurder van ZuidOostZorg. Ook de wethouders Roel Haverkort van Smallingerland en Wietze Kooistra van Opsterland waren aanwezig om hun felicitaties aan de kandidaten over te brengen. Daarnaast konden de deelnemers vragen stellen aan drie medewerkers van ZuidOostZorg, die ook een bbl-opleiding volgen.


Instromen in de zorg
De opleidingsplekken zijn door ZuidOostZorg in samenwerking met het Friesland College en de gemeenten Smallingerland, Opsterland en Dongeradeel gecreëerd. Het is bedoeld voor langdurig werklozen die willen instromen in de zorg. Eind november waren er ruim 80 geïnteresseerden afgekomen op de speeddates, waaruit deze 20 kandidaten geselecteerd zijn om het bbl-opleidingstraject in te gaan.

 

 

31012018