"Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" "Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" Ontdek meer voordelen van Werken en leren Werken en leren
"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand

Twee belevenistafels bij ZuidOostZorg

De locaties Rispinge en De Waadwente beschikken sinds deze week over een mobiele 'belevenistafel'. Een belevenistafel is een interactieve tafel die op speelse wijze activeert en stimuleert tot beweging en sociale interactie. Het is een verplaatsbare, rolstoelvriendelijke tafel die op elke gewenste plek neergezet kan worden en talloze mogelijkheden biedt.

 

Diverse mogelijkheden
Met de belevenistafel kan alleen of met een groep op een groot scherm allerlei spelletjes, hersentrainingen en interactieve oefeningen gedaan worden. Er is bijvoorbeeld een jukebox met muziek en beelden uit de jeugd van de bewoners, een spreekwoordenspel, en een grote vertelplaat met alles uit de keuken van vroeger. Grote kleurplaten kunnen met de vingers worden ingekleurd. De belevenistafel stimuleert samenwerken en is goed voor de onderlinge sociale contacten. De belevenistafel is door bewoners, vrijwilligers of bezoekers makkelijk te bedienen, ook voor wie niet is opgegroeid met tablets of smartphones.

 

Waardigheid en Trots
ZuidOostZorg heeft vanuit het budget 'Waardigheid en Trots' twee belevenistafels aangeschaft. Het project “Waardigheid en Trots, liefdevolle zorg voor onze ouderen” is het kwaliteitsprogramma opgezet vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en is bedoeld om het welzijn van de bewoners te verbeteren.

 

 

01032018