"Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" "Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" Ontdek meer voordelen van Werken en leren Werken en leren
"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand

Twaalf zorgmanifestaties in Friesland

Er verandert de komende jaren veel in de gezondheidszorg. In twaalf plaatsen in Friesland zijn van 12 november tot en met 12 december zorgmanifestaties vrij toegankelijk voor iedereen die meer wil weten over de zorg.

 

Op twaalf plaatsen in Friesland wordt een zorgmanifestatie georganiseerd. Initiatiefnemer is De Friesland Zorgverzekeraar, maar deze doet dat samen met een aantal gemeenten en partijen uit de zorg. Ook ZuidOostZorg en Sûnenz doen hieraaan mee.

 

De zorgverzekeraar licht de toekomstige veranderingen in de zorg toe. Een aantal Friese gemeenten laten bezoekers van de zorgmanifestaties kennis maken met de sociale wijkteams. Zorgkantoor Friesland staat er met een stand om ook de veranderingen in de langdurige zorg toe te lichten. Andere deelnemende partners zijn de Regionale Ambulance Voorziening (RAV) Fryslân, De Kwadrant Groep, Max Mobiliteit, Plantein, Thuiszorg Het Friese Land, Tigra Fysiotherapie, bouwbedrijf Van Wijnen, zorggroep Alliade en Zorgbelang Fryslân.

 

Naast veel informatie over de zorg is er ook veel te doen op de manifestaties. Zo staat er de zogeheten Hebi-Hebi van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Op dit spelapparaat kunnen met name ouderen in beweging komen. Ze schoppen slangenkoppen weg. Bezoekers mogen dit uitproberen.

 

De Friese topkok Reitse Spanninga kookt op elke zorgmanifestatie eenvoudig maar gezond voedsel voor de bezoekers. Het is een evenement voor alle leeftijden, dus ook voor kinderen. Zo zijn er een knutselhoek en een ballonnengoochelaar en is er een ambulancemotor van RAV Fryslân te bewonderen. Er zijn wedstrijden voor jong en oud, waarmee leuke prijzen zijn te winnen. Bij een daarvan kunt u zelfs een elektrisch wagentje van Max Mobiliteit winnen.

 

De eerste zorgmanifestatie vindt plaats op woensdag 12 november in het Fries Museum in Leeuwarden. Alle manifestaties duren van 13.30 uur tot 20.00 uur en zijn vrij toegankelijk voor iedereen.

Over de zorgmanifestaties en de veranderingen in de zorg komt ook een speciale krant uit, die als bijlage bij de weekbladen van de NDC Mediagroep wordt gevoegd. De krant telt een oplage van meer dan 320.000 exemplaren. Er staan informatieve artikelen in over de veranderingen in de zorg, maar ook over andere wetenswaardigheden.

 

Data en locaties van de zorgmanifestaties: 

Woensdag 12-11-2014

Fries Museum

Wilhelminaplein 92

Leeuwarden

Donderdag 13-11-2014

De Miente

Snellingerdijk 39

Oosterwolde

Woensdag 19-11-2014

Trebol

Zuidoostersingel 1

Harlingen

Donderdag 20-11-2014

De Flecke

Midstraat 10

Joure

Vrijdag 21-11-2014

Het Baken

Wiepke Hofstraat 2

Lemmer

Woensdag 26-11-2014

Gemeentehuis

Van Limburg Stirumweg 18

Kollum

Donderdag 27-11-2014

De IJsherberg

Harddraversdijk 1

Dokkum

Woensdag 03-12-2014

De Klink

Ds. L. Tinholtstraat 1

Koudum

Donderdag 04-12-2014

Atrium

Oud Kerkhof 11

Sneek

Woensdag 10-12-2014

MFC Ons Huis

Beuckelaerstraat 2

St. Annaparochie

Donderdag 11-12-2014

Ateliers Majeur

Minckelersstraat 11,

Heerenveen

Vrijdag 12-12-2014

Sûnenz

Burgemeester Wuiteweg 140

Drachten

 

Komt u ook? We zien u graag!