"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand
"Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" "Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" Ontdek meer voordelen van Werken en leren Werken en leren

Theaterpoppen maken in Sûnenz

Op maandag 25 maart, dinsdag 26 maart en vrijdag 29 maart 2019 is in de kunstruimte in Sûnenz/ZuidOostZorg, Neibertilla Drachten als atelier ingericht. Cliënten en familieleden/bezoekers werken samen met medewerkers/studenten aan het maken (theater)poppen onder leiding van Linda de Haan illustrator en Dorthee Mokkum kostuumontwerper. 

Workshops (theater) poppen maken

Jong en oud, alleen of samen, inspireren en creëren. Drie generaties (ouderen, professionals en studenten) met elkaar in contact brengen door iets te gaan maken. Niet alleen het creatieve proces, de kunst, maar ook elkaar ontmoeten is belangrijk.

 

Boek Koning & Koningin
Het thema en uitgangspunt tijdens deze ochtenden is Linda de Haan haar debuut prentenboek Koning & Koning, wat ze in 2000 heeft gemaakt. Het boek vertelt het verhaal over een kroonprins die geen zin heeft om te trouwen, dus gaat zijn moeder de oude koningin, op zoek naar een geschikte partner voor haar zoon. De prins wordt alleen niet verliefd op een prinses, maar op een prins. 


Workshops (theater) poppen maken 
Tijdens de workshop willen de vormgevers de deelnemers verleiden tot het gesprek over zichzelf en de diversiteit die bestaat in relaties. Hoe geef je je eigen leven vorm en op welke manier kan dat worden vertaald in een personage, die gecreëerd wordt tijdens de workshops. 


Aansluitend worden de poppen twee weken tentoongesteld in de kunstruimte van Sûnenz.