"Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" "Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" Ontdek meer voordelen van Werken en leren Werken en leren
"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand

Terugblik op bruisend Danspaleis bij Sûnenz

Ruim honderd ouderen, inwoners van Sûnenz, buurtbewoners, vrijwilligers, leden van de plaatselijke dansclub verzamelden zich zaterdag 28 maart 2015 op het winkelplein van Sûnenz. Een leuke mix van jong en oud. Terwijl het buiten wel herfst leek, bruiste het binnen van de energie. Een geslaagde eerste editie van het Danspaleis in Friesland! Met dank aan De Friesland Zorgverzekeraar.

 

Tijdens het benefietgala eind november 2014 is € 125.000 opgehaald voor twee projecten die de kwaliteit van het leven van ouderen in Friesland verbeteren. Het Danspaleis was één van de gelukkige winnaars. Én wat is dan een betere plek om de Frieslandtour te starten dan bij Sûnenz? Het centrum om gezond en vitaal ouder te worden in Drachten. Een goed verzorgd discomenu, door Restaurant Sûnenz in het leven geroepen, zorgde voor een goede bodem om te dansen.


De ‘crew’ van het Danspaleis toverde het winkelplein van Sûnenz om in een ouderwets gezellige disco voor ouderen. De PlatenDraaier (PD) trok de ouwe krakers uit de koffer zoals Eddy Christiani, Louis Prima, Doris Day en vele andere sterren van weleer. Van meezingers tot tranentrekkers, van polonaise tot ouderwets rock-en-rollen.


Vanaf het eerste plaatje stroomde de dansvloer vol. Iedereen deed op z’n eigen manier mee in het feestgedruis, er werd gelachen, geklapt, gezongen en gedanst. Alie Lucas, management assistente van Sûnenz zegt na afloop: “Je zag de mensen gewoon genieten”.

 

Een aantal quotes van deelnemers:

 

“Ik heb al jaren niet meer gedanst! Het is geweldig!” en “Dit mag wel elke maand plaatsvinden”. En “Wat is het een succes” (aldus een medewerker van Sûnenz).

 

Een oudere mevrouw laat zelfs weten dat het de mooiste avond van haar leven was. Martin van Leusden, danser en decoropbouwer van het Danspaleis sprak een 80+ meneer uit Joure. Hij was speciaal voor het Danspaleis naar Drachten gekomen. Hij wilde zijn vriendin, die het onlangs uit gemaakt had, weer ontmoeten. Op de dansvloer is het toch weer aan geraakt. De kracht van muziek werkte ook in Drachten: ”Dance with me till the end of love”(Cohen).

 

Het Danspaleis, Sûnenz en de ouderen in Drachten hebben elkaar met open armen ontvangen. Houd uw lokale krant in de gaten want we komme werom!