"Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" "Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" Ontdek meer voordelen van Werken en leren Werken en leren
"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand

Start OTAGO-oefenprogramma

Wanneer u ouder wordt, kunt u merken dat de beenspierkracht, het evenwicht en de algehele conditie achteruit gaan. Hierdoor kunt u onzeker worden en minder gaan bewegen. Dit gaat ten koste van de zelfstandigheid van de patiënt.

 

OTAGO
Het OTAGO-oefenprogramma is een effectief programma, waarbij beenspierkracht, evenwicht en lenigheid worden geoefend. Oefeningen die belangrijk zijn om zelfstandig te kunnen blijven, op visite te kunnen gaan en hobby’s uit te kunnen voeren.

 

Voor wie

Wanneer u merkt dat bijvoorbeeld het lopen, het opstaan uit de stoel, normale huishoudelijke taken meer moeite kosten of wanneer u bang bent om te vallen dan is het OTAGO-oefenprogramma wellicht iets voor u! 

 

Er wordt 10 weken, 1x per week, een uur lang in een groep geoefend onder begeleiding van een fysiotherapeut. Daarnaast krijgt u een instructieboekje mee naar huis zodat u thuis ook aan de slag kan met de oefeningen.

 

Veiligheid staat voorop!

Loopt u met een rollator of met een stok? Geen probleem! Ook dan kunt u zonder problemen deelnemen aan dit oefenprogramma. Oefeningen vinden plaats op of achter een stoel.

 

Kosten:

Heeft u een aanvullende verzekering, dan kunt u bij verwijzing door de huisarts het OTAGO-beweegprogramma mogelijk vergoed krijgen. Anders bedragen de kosten 120 euro voor 10 lessen, intake en evaluatie.

 

Het Otago oefenprogramma start vanaf oktober 2017 en wordt op verschillende locaties en met verschillende partners aangeboden:

Sûnenz

Burg. Wuiteweg 140 Drachten

Opgeven via 0512-57 19 32

fysiotherapie@sunenz.nl

 

Fysiotherapie Moleneind

Moleneind Zuidzijde 175, Drachten

Opgeven via 0512- 51 41 50

info@fysiomoleneind.nl

 

Fysiotherapiepraktijk De Oppers

De Oppers 3, Drachten

Opgeven via: 0512- 51 55 91

info@deoppers.nl

 

ZuidOostZorg, locatie de Wiken

Dwarswyk 346a, Drachten

Opgeven via 0512- 57 19 32

fysiotherapie@sunenz.nl

 

Download hier de folder van het Otago beweegprogramma