"Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" "Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" Ontdek meer voordelen van Werken en leren Werken en leren
"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand

Staat de Langste Tafel wederom in Sûnenz?

In Sûnenz wordt op donderdag 29 september om 17.00 uur een lange eettafel georganiseerd. Dit jaar organiseren we niet één, maar twee langste tafels! Zowel in Dokkum als in Drachten schuiven zoveel mogelijk mensen met elkaar aan tafel voor een (h)eerlijk maaltijd. Via een livestream worden beide tafels aan elkaar verbonden. De lange eettafel wordt georganiseerd in het kader van de Week tegen de Eenzaamheid.

 

Het thema van dit jaar is ‘Kom erbij”. Iedereen, jong en oud, is welkom aan deze gezellige lange eettafel. De ingrediënten van de maaltijd zijn (h)eerlijke streekproducten. Er staat deze avond onder meer een pompoensoep met desembrood, verschillende stamppotten en (h)eerlijk vlees op het menu.

 

De Langste tafel

Vorig jaar stond de langste tafel (van Nederland), met meer dan 600 gasten, voor de derde keer op rij in Sûnenz Drachten. Ook dit jaar hopen we met zo veel mogelijk mensen een (h)eerlijke maaltijd te nuttigen. De maaltijd wordt gezamenlijk bereid door de Voedingsdienst van ZuidOostZorg en Restaurant Bysûnder, geïnspireerd op de Nieuwe Nederlandse Keuken.

 

Sinds 2012 wordt er in alle locaties van ZuidOostZorg gekookt volgens het principe van de Nieuwe Nederlandse Keuken van SVH meesterkok Albert Kooy: ”Het is een manier van koken die natuurlijk, eenvoudig en lekker is. Koken met producten uit het seizoen, van eigen grond en met respect voor product en producent.”

 

De reservering voor de Langste Tafel is inmiddels gesloten.

 

 

Week tegen Eenzaamheid

De week tegen de Eenzaamheid loopt van 22 september t/m 1 oktober 2016. Samen eten verbindt en inspireert. Digitaal worden alle tafels, georganiseerd in het land, aan elkaar verbonden.