Beeldhouwweek ‘Anders ontmoeten’ Beeldhouwweek ‘Anders ontmoeten’ Van 14 t/m 18 januari 2019 is op het Winkelplein in Sûnenz een beeldhouwatelier ingericht. Doet u ook mee? Lees meer
Techparade Techparade Van 21 t/m 24 januari, in het kader van eHealthweek, een techparade langs diverse locaties van ZuidOostZorg. Komt u ook? Lees hier meer

Sociaal Vitaal voor ouderen van start!

In de Drachtster wijken De Bouwen en De Singels kunnen ouderen die aan hun fitheid, gezondheid en sociale contacten willen werken vanaf maart meedoen aan Sociaal Vitaal. De initiatiefnemers geven dinsdag 13 januari het startschot.  

 

Vanaf deze datum stuurt de gemeente Smallingerland haar inwoners van 65-80 jaar in de wijken De Bouwen en De Singels een brief voor deelname. De eerste activiteit is een fittest op 4 maart in het Sûnenz Centrum. In het vervolgprogramma wordt naast de wekelijkse bewegingslessen ook aandacht besteed aan sociale vaardigheden en weerbaarheid van de deelnemers. Ook worden er voorlichtingen gegeven over bijvoorbeeld gezonde voeding en verantwoord medicijngebruik.   

 

Het project Sociaal Vitaal Drachten wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Smallingerland. Daarnaast zijn Sport Fryslân, De Friese Wouden, ZuidOostZorg, Sûnenz en het Landelijke GALMteam initiatiefnemers van het project. Zij ondertekenen op dinsdag 13 januari 2015 de samenwerkingsovereenkomst.