"Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" "Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" Ontdek meer voordelen van Werken en leren Werken en leren
"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand

'Schilderij van het jaar' Hendrik Elings in hal Sûnenz

Vorig jaar december 2016/januari 2017 was er in Sûnenz de expositie ‘De kunst elkaar te bereiken’. In samenwerking met Schouwburg De Lawei was deze expositie tot stand gekomen en hingen er onder andere diverse werken van Hendrik Elings. Eén van deze schilderijen van Hendrik heeft nu de landelijke verkiezing voor het ‘Schilderij van het jaar' gewonnen.

 

‘Hait …. Portret van een hemd’
Hendrik heeft jarenlang zijn vader geschilderd. Eerst in de rol van sterke eigenzinnige vader, maar later ook toen de ziekte van Alzheimer onvermijdelijk zijn geest aantastte. Het witte hemd dat zijn vader vaak droeg, keert terug op bijna al zijn schilderijen.

 

Schilderij van het jaar
Met het doek ‘Mijn vader had Alzheimer uit de serie ‘Hait …. Portret van een hemd’ heeft Hendrik dit weekeinde de landelijke verkiezing voor het schilderij van het jaar gewonnen. De schilderswedstrijd voor Nederlandse en Belgische kunstenaars wordt jaarlijks uitgeschreven door het CODA Museum in Apeldoorn. In totaal werden er 1.029 werken ingezonden.

 

Bewonderen in hal Sûnenz/Neibertilla
In de hal van Sûnenz/Neibertilla is één van de portretten uit de serie ‘Hait …. Portret van een hemd’ nog steeds te bewonderen. Hendrik is tegenwoordig regelmatig te gast bij Alzheimer Cafés om zijn verhaal te vertellen en om troost en herkenning te bieden. Hier kun je het artikel uit de Leeuwarder Courant lezen.