"Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" "Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" Ontdek meer voordelen van Werken en leren Werken en leren
"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand

Samenwerkingsovereenkomst Grijs, Groen en Gelukkig

Tijdens een feestelijke bijeenkomst vanmorgen (2 november) is de samenwerking van Sûnenz en ZuidOostZorg, locatie Neibertilla met IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, bezegeld. Deze partijen gaan samenwerken binnen het programma ‘Grijs, Groen & Gelukkig’ om het zorgcentrum te vergroenen en een natuurrijk activiteitenprogramma aan te bieden.


Verbinding door tuin
Door de samenwerking met IVN willen Sûnenz en ZuidOostZorg, ouderen en bezoekers laten genieten van natuurbeleving en de buitenlucht. “Ontmoeten en verbinden, bewegen, kunst en het genieten van de tuin zijn belangrijke elementen die hierbij centraal staan,” aldus Ida van Marion, directeur zorg. De tuin is hierbij een verbindende factor met de omgeving. Hoe halen we binnen naar buiten en andersom, maar ook hoe betrekken we de omgeving en onze buurtbewoners bij de tuin. “We zijn ontzettend blij dat we dit samen met de IVN kunnen gaan realiseren”, aldus Ida van Marion.

 

We hebben er zin in!
“We hebben zin in de samenwerking en we doen het samen,” zei Mark Tuit, regiodirecteur IVN enthousiast voor de handtekening op het document werd gezet. 

 

Daarna vertelde Jos van der Horst, wethouder Smallingerland, dat de gemeente Smallingerland zich inspant om een groene gemeente te zijn door het opknappen van de parkjes en allen andere groenvoorzieningen.

 

Herfstige ondertekening
Een komische act van theatergroep Acta luidde de ondertekening van het samenwerkingscontract in. Door het strooien van bladeren kwam de natuur even heel dichtbij en werden de handtekeningen gezet. De gasten smulden van de heerlijke wortel/pompoentaart onder het genot van de gezellige muziek van Acta.

 

IVN Sunenz ZuidOostZorg Grijs Groen & Gelukkig

 

IVN Sunenz ZuidOostZorg Grijs, Groen & Gelukkig

 

IVN Sunenz ZuidOostZorg Grijs, Groen & Gelukkig

 

IVN Sunenz ZuidOostZorg Grijs, Groen & Gelukkig

 

IVN Sunenz ZuidOostZorg Grijs, Groen & Gelukkig

 

Foto's gemaakt door Albert Allema

 

02112016