"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand
"Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" "Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" Ontdek meer voordelen van Werken en leren Werken en leren

Programma: Ook dit is eHealth!

In het kader van de eHealthweek 23 t/m 29 januari worden er voor cliënten, familie, medewerkers en andere geïnteresseerden op de verschillende locaties van ZuidOostzorg en Sûnenz allerlei activiteiten georganiseerd met betrekking tot eHealth.

 

 

Programma eHealth Week

 

Doorlopend programma

 • Op de afdelingen wordt er extra aandacht besteed aan Familienet. Cliënten hebben op Familienet een veilige persoonlijke pagina. Zorgmedewerkers en familie delen hier berichten, foto’s, video’s, documenten en een agenda. Zo is iedereen goed op de hoogte en verbetert de samenwerking.

 

 • All you need is family: Met ‘all you need is family’ gaan we op zoek naar cliënten die een familielid hebben die ze al geruime tijd niet hebben gezien en/of gesproken. Met hulp van verzorgenden, familieleden of andere betrokkenen willen we de familieleden met elkaar laten Skypen zodat ze elkaar, wellicht na jaren, weer kunnen zien.

  Zo kan het zijn dat bijv. broer en zus elkaar telefonisch wekelijks spreken, maar door omstandigheden elkaar al jaren niet hebben gezien. Wij willen ze graag met elkaar laten Skypen zodat zij elkaar toch nog eens kunnen zien.

  Met behulp van moderne technologie willen wij ze weer met elkaar in contact brengen.

 

 • Op 20 en 21 januari is het Leerwerkbedrijf van ZuidOostZorg aanwezig op de open dagen van het Friesland College. Zij tonen hoe technologie in de praktijk gebruikt wordt aan de hand van de Medido, Kinemoto en de Braintrainer.

 

 • Virtueel zwemmen tussen de dolfijnen. Met behulp van een virtuele 360 graden film en een VR bril begeef je je midden tussen de zwemmende dolfijnen in de Rode Zee. Ervaringen laten een rustgevend en ontspannend effect zien. Het is bijvoorbeeld succesvol ingezet bij mensen die een pijnvolle behandeling moeten ondergaan. Wij laten cliënten op diverse afdelingen kennismaken met deze beleving en zijn benieuwd naar hun reacties.  

 

Dinsdag 24 januari

 • 14.00 uur, Groot Sûnenz Stichting Wijzer adviseert de gemeente Smallingerland over het juist informeren van ouderen op hun platform SamenWijzer. Opgave via de Ouderenbonden.

 

 • Medewerkers maken kennis met het Fietslabyrint in Ikenhiem.

 

 • 15.30 uur tot 16.30 uur, Fitness 55+ - Virtuele training, Vitaliteitsplein Sûnenz, – vrije inloop, voor iedereen.

 

Woensdag 25 januari

 • Start van de iPad cursus Sluit mij aan, in Rispinge. Speciaal voor ouderen zonder kennis en ervaring met een iPad. Meer informatie vindt u hier.

 

Donderdag 26 januari

 • Met de gelden van Nuts Ohra is de Qwiek Up aangeschaft. Deze wordt op deze dag geïnstalleerd in Stellinghaven, Appelscha.

 

Wat is de Qwiek up?

De Qwiek up is een mobiele projector die je in elke ruimte kan gebruiken. Door middel van usb sticks met daarop belevingsmodules met digitale beelden en muziek kun je levensgrote projecties projecteren op de muur of plafond. Denk bijv. aan natuurplaatjes zoals bloemen, vissen, wolken, seizoenen ondersteund met muziek. Er zijn allerlei usb sticks met thema’s.

De Qwiek up is een zeer gebruiksvriendelijk en mobiel apparaat die op de huiskamer of individueel bij een cliënt op zijn/haar kamer kan worden gebruikt.
De Qwiek up kan ingezet worden bij onder- of over prikkeling, onbegrepen gedrag, bijvoorbeeld voor of tijdens de zorgmomenten zodat de bewoner meer ontspannen is of om het Leefplezier te vergroten. Bijzonder is dat de familie een eigen usb stick kan maken die afgespeeld kan worden, met eigen dierbare momenten van de cliënt.

 

 • Uitslag prijsvraag Pharos, Sûnenz in Drachten is genomineerd voor de landelijke prijs voor het ‘Beste idee voor een zorg- of gezondheidsapp die geschikt is voor iedereen’. Het idee om een bestaande app, ‘Moet ik naar de dokter?’, geschikt te maken voor laaggeletterden scoorde hoge ogen bij de jury. De prijs wordt op donderdag 26 januari, tijdens de landelijke eHealth Week, in Den Haag uitgereikt door het Ministerie van VWS.

 

 • 14.00 uur tot 15.30 uur, De Miente: Start van de iPad cursus Sluit mij aan. Speciaal voor ouderen zonder kennis en ervaring met een iPad. Meer informatie vindt u hier.

 

 • Medewerkers maken kennis met het Fietslabyrint in Ikenhiem.

 

 • 15.30 uur tot 16.30 uur, Fitness 55+ - Virtuele training, Vitaliteitsplein Sûnenz – vrije inloop, voor iedereen

 

Dinsdag 31 januari

 • Linkedin cursus voor medewerkers. De cursus wordt gegeven door MAANDAG, partner van Sûnenz.

 

Woensdag 1 februari

 • 14.30-16.00 uur iPad Bingo. De Bingomaster op afstand is William van Focus Cura. Via een groot tv-scherm maken wij contact met William en wordt er Bingo gespeeld met leuke prijsjes om te winnen. Voor cliënten in en om Rispinge. Cliënten die gebruik maken van Beeldzorg worden ook uitgenodigd.

 

Donderdag 2 februari

 • 17.00 – 19.00 uur, Sûnenz, oplevering fase 2 door studenten Excellentieprogramma (samenwerking Friesland College, Friese Poort, Philips en ZuidOostZorg). Studenten zijn sinds september bezig met bedenken en ontwikkelen van oplossingen voor de volgende onderwerpen: aan-/uittrekken steunkousen, voldoende drinken, tanden poetsen, scheren, dingen kwijtraken.
  Er wordt een presentatie gegeven door Minon Rosier, zij heeft net een Master afgerond aan TU Delft. Haar onderzoek richtte zich op jonge kankerpatiënten en heeft daarvoor sociale/ technische /digitale oplossing voor bedacht en getest. Vind je het leuk om hier bij te zijn, er zijn nog een aantal plaatsen.