"Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" "Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" Ontdek meer voordelen van Werken en leren Werken en leren
"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand

Oproep: ouderen gezocht voor fotoproject over seks en intimiteit

Bent u op latere leeftijd verliefd geworden? Heeft u een jarenlange relatie? Of mist u na het overlijden van een partner juist de intimiteit? En wilt u hierover uw eigen verhaal vertellen en laten zien? Dan zouden we graag met u in contact komen.

 

ZuidOostZorg en Sûnenz zijn bezig met de voorbereiding van een fototentoonstelling rondom het thema ouderen, intimiteit en seksualiteit. Onder de noemer 'Er is iets groots, iets wilds en rustigs gaande' willen we op een toegankelijke, positieve en creatieve manier laten zien én horen dat liefde, seks en intimiteit een belangrijk onderdeel zijn van fit en vitaal ouder worden. Ook boven de 65 jaar draagt innig contact bij aan de verhoging van leefplezier.

 

De laatste tijd komt er gelukkig steeds meer aandacht voor het onderwerp ouderen en seksualiteit. Zorgorganisaties krijgen meer oog voor de behoeftes van ouderen en het verlangen naar privacy. Ook staat het onderwerp steeds vaker op de politieke agenda. Staatssecretaris Martin van Rijn liet onlangs in een debat over ouderenzorg weten dat ouder worden en intimiteit onmiskenbaar bij de kwaliteit van leven horen, ook op latere leeftijd. "Het is een goed en belangrijk onderwerp: het taboe moet eraf."

 

Ook ZuidOostZorg en Sûnenz besteden in de vorm van een tentoonstelling aandacht aan dit actuele en maatschappelijk relevante thema.

 

Voor deze expositie zijn we op zoek naar 18 ouderen die willen laten zien welke rol intimiteit wel of juist niet in hun leven speelt. U wordt geïnterviewd en gefotografeerd in uw eigen woonomgeving, waarbij u vanzelfsprekend zelf regie heeft in wat u wilt delen en laten zien. Fotografe Inge Nicolaij zal de vele facetten van intimiteit in beeld brengen. Schrijver Adwin de Kluyver verzorgt de teksten bij de foto's.

 

De opening van de tentoonstelling 'Er is iets groots, iets wilds en rustigs gaande' zal plaatsvinden op dinsdag 14 februari 2017 (Valentijnsdag) in Sûnenz te Drachten.

 

Zou u het leuk vinden om mee te doen? dan horen we graag van u!

Aanmelden kan bij Alie Lucas, coördinator kunst van ZuidOostZorg: a.lucas@zuidoostzorg.nl of 06 19298070.

 

 

27102016