"Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" "Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" Ontdek meer voordelen van Werken en leren Werken en leren
"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand

Opening Museum Dr8888 in Sûnenz met een knipoog

De samenwerking tussen Sûnenz en Museum Dr8888 is op dinsdag 1 april op een wel heel bijzondere manier gestart. Circa vijftig geïnteresseerden werden naar Sûnenz gelokt om daar de opening van de permanent wisselende expositie bij te wonen. Meesterverteller en kunstenaar Willem de Ridder heeft  daarbij de inleiding gegeven.

 

Maar helaas. Er was niks. Geen expositie. Nog geen kunst aan de muur. Willem de Ridder was er wel. Die vertelde uitvoerig over, nou ja, eigenlijk over helemaal niks. Omdat het kan. Is ook kunst. En dat was toch best wel weer leuk: in de maling genomen worden, maar toch een lezing en een rondleiding voorgeschoteld krijgen. Niet dat iets te zien was, maar dat weerhield Willem de Ridder er niet van om daar uitgebreid over te vertellen.

 

De stunt is bedacht om aandacht te schenken aan de samenwerking tussen Sûnenz en Museum Dr8888. Op 23 mei zal wel degelijk de permanente en wisselende expositie van het Museum Dr8888 in Sûnenz worden geopend. Sûnenz en ZuidOostZorg hebben 2014 uitgeroepen tot het Jaar van de Kunst en de samenwerking met het Museum Dr8888 is daarvan een belangrijk onderdeel. Het thema van de eerste expositie is, heel toepasselijk: Humor in de Kunst.