"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand
"Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" "Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" Ontdek meer voordelen van Werken en leren Werken en leren

Open dag succesvol

Afgelopen zaterdag 15 maart was de landelijke open dag voor zorginstellingen. ZuidOostZorg opende de deuren van woonzorgcentra De Lijte, Rispinge en De Wiken. Met het thema  ‘Zo werkt de zorg’ was jong en oud uitgenodigd.

 

Meer dan 150 belangstellenden bezochten deze middag in De Lijte. Circa 35 kraampjes met allerlei informatie over zorg en andere zaken waren vertegenwoordigd. Er waren stands aanwezig met onder andere informatie over opleidingen in de zorg, ZorgThuis, maar ook Sûnenz, Zonnebloem OTwee, Oosterhof gehoorapparaten en nog veel meer. Daarnaast was er buiten een elektrisch rolstoelparcours. Als sfeermakers was er muziek en lekkere hapjes. Het was een zeer geslaagde middag waar de medewerkers van De Lijte met een tevreden gevoel op terug kunnen kijken.

 

Ook in Drachten werd de open dag goed bezocht. In Rispinge kwamen verschillende buurtbewoners kennis maken met een speciaal oefenprogramma om fit en vitaal te blijven. In de oefenruimte voor fysiotherapie werd serieus geoefend ter bevordering van lenigheid, kracht en evenwicht. Fysiotherapeut Clara Penninga gaf daarbij aanwijzingen. Belangstellenden konden ook informatiestands van de afdeling Opleiding, ZorgThuis, SchoonThuis, de Nieuwe Nederlandse Keuken en het Cliëntadviescentrum bezoeken. In De Wiken kwam drumband De Marko’s optreden. Ook hier was het gezellig druk met een informatiemarkt waarbij onder andere de cliëntenraad en de Vrienden van De Wiken stonden.