"Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" "Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" Ontdek meer voordelen van Werken en leren Werken en leren
"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand

Ontmoetingscafé Stellinghaven

 

Bij Stellinghaven gaat eind maart het vernieuwde Ontmoetingscafé van start. Vorig jaar juli is een voorzichtig begin gemaakt. ‘We willen het nu veel breder gaan aanpakken’, aldus Marjon Mulder, adviseur welzijn van ZuidOostZorg.

 

De bredere aanpak is mogelijk door een subsidie van € 15.000 die eind vorig jaar via het Fonds Ooststellingwerf is binnengehaald. ‘Dat biedt nieuwe kansen, waardoor we voor jong en oud activiteiten kunnen gaan aanbieden.’

 

Was het Ontmoetingscafé eerder alleen op donderdagmiddag geopend, bewoners en buurtgenoten kunnen vanaf heden dagelijks bij Stellinghaven terecht. ‘Wij stellen onze ruimtes gratis beschikbaar aan verenigingen en andere organisaties die iets willen organiseren’, legt Mulder uit. ‘Hiermee proberen we buiten naar binnen te halen, verbindingen te leggen, de drempel te verlagen om bij Stellinghaven naar binnen te stappen.’

 

Ipad-cursus

ZuidOostZorg gaat zelf ook activiteiten organiseren. Zo gaat rond de zomer een Ipad-cursus van start. ‘Daar is in plaatsen als Drachten, Gorredijk en Ureterp ontzettend veel belangstelling voor. We starten in Oosterwolde direct met twee groepen op de dinsdagmiddag.

 

Tevens beginnen er in het voorjaar diverse creatieve workshops en cursussen. Onder leiding van CreaArt P&M S uit Appelscha kunnen zowel bewoners als mensen uit de wijk deelnemen aan lessen verftechnieken ( 11 en 13 april), bijenwasschilderen (4 en 6 april) en papieren bloemen maken (28 en 30 maart). De workshops worden gegeven op dinsdag en donderdag van 13.30- 16.00 uur.

 

Brein Bewegingspraktijk uit Makkinga gaat een 10-weekse training geven die gebaseerd is op de Ronnie Gardiner-methode. De gratis kennismakingsles is op woensdag 29 maart van 19.30 – 20. 30 uur (aanmelden noodzakelijk via info@breinbewegingspraktijk.nl).

 

Een dag later verzorgt gezondheidspraktijk Elro uit Makkinga een eerste themabijeenkomst met als titel ‘Hoe kan ik gezonder eten’. Dit is de eerste van een reeks themabijeenkomsten met onderwerpen als ‘etiketten lezen’, ‘koken zonder pakjes en zakjes’ en ‘emotie-eten’.

Elro biedt op de dinsdagmiddag ook ontspannende massages aan. Meer informatie en aanmelden via www.gezondheidspraktijkelro.nl. ‘Maar je kunt in Stellinghaven bijvoorbeeld ook terecht voor 55+ Fitness en we gaan starten met maandelijkse filmavonden’, vertelt Mulder enthousiast.

 

Gratis

Ter introductie worden alle bovengenoemde workshops en cursussen kosteloos aangeboden (max. 10 deelnemers per workshop). 

 

De complete agenda vindt u via deze link.