Beeldhouwweek ‘Anders ontmoeten’ Beeldhouwweek ‘Anders ontmoeten’ Van 14 t/m 18 januari 2019 is op het Winkelplein in Sûnenz een beeldhouwatelier ingericht. Doet u ook mee? Lees meer
Techparade Techparade Van 21 t/m 24 januari, in het kader van eHealthweek, een techparade langs diverse locaties van ZuidOostZorg. Komt u ook? Lees hier meer

Onderwijsprijs voor CSG Liudger (locatie Splitting) Drachten

CSG Liudger heeft op 23 januari de Friese Onderwijsprijs gewonnen in de categorie voortgezet onderwijs.

De school kreeg de prijs voor het project: digitale hulpvraag bij ouderen. Wekelijks gaan twee leerlingen naar een oudere om te helpen met digitale vragen. Het project werd uitgevoerd binnen locatie De Wiken.

 

Zij presenteerden zich gezamenlijk afgelopen vrijdagmiddag in het provinciehuis met een sketch waarin duidelijk werd dat ook ouderen (mede dankzij de instructielessen van de leerlingen) zich prima kunnen redden op de digitale snelweg. De prijs werd uitgereikt door gedeputeerde Jannewietske de Vries. 

Juryvoorzitter Jan Dijksma noemde het project: 'even simpel als doeltreffend' en een 'onderwijskundige voltreffer'. Belangrijk aspect was ook het feit dat twee beleefwerelden hier prima op elkaar afgestemd worden.

De publieksprijs voor de beste presentatie ging ook naar CSG Liudger in Drachten.

 

Naast een flinke taart bestaat de onderwijsprijs uit een oorkonde en een bronzen olifant en een nominatie voor de landelijke finale op 25 maart 2015 in Rotterdam.