Beeldhouwweek ‘Anders ontmoeten’ Beeldhouwweek ‘Anders ontmoeten’ Van 14 t/m 18 januari 2019 is op het Winkelplein in Sûnenz een beeldhouwatelier ingericht. Doet u ook mee? Lees meer
Techparade Techparade Van 21 t/m 24 januari, in het kader van eHealthweek, een techparade langs diverse locaties van ZuidOostZorg. Komt u ook? Lees hier meer

Nog één keertje rijden in een oldtimer

Woensdagmiddag om 14.30 is de droom van Siebe Atze Sietsma (70), bewoner van Zorginstelling Stellinghaven, uitgekomen: nog één keertje rijden in zijn oldtimer. `Mijn pake is altijd een liefhebber geweest` vertelt kleinzoon Stefan die met de hele familie naar Stellinghaven is gekomen om zijn pake te verrassen.

 

Sietsema heeft zijn oldtimer 12 jaar geleden gekocht. Er moest heel wat gebeuren om de wagen weer aan de praat te krijgen. Zoon Sietse Sietsema, zelf vrachtwagenchauffeur en hobbyist, heeft de auto opgelapt. Zijn vader, die sinds twee jaar in Stellinghaven woont en door een beroerte niet meer kan lopen, was tot tranen geroerd toen hij zijn oldtimer zag. Met man en macht werd Siebe in zijn Peugeot 301 uit 1934 gehesen. `Zo mooi als wat, zo mooi als wat` waren zijn eerste woorden.

 

Collega welzijnscoach Willem de Vreeze deed via Facebook een oproep om zoveel mogelijk oldtimers op de parkeerplaats te krijgen. `Hier kwam veel respons op`. Henk Verkerk die een autoservicebedrijf heeft In Wolvega regelde dat de parkeerplaats vol stond met oldtimers. Tot genoegen van de andere bewoners, die eveneens een ritje konden maken in 1 van de wagens.

 

In Stellinghaven staat elk jaar wensboom. De droom van Siebe is de 5e van de 15 wensen die dit jaar in vervulling worden gebracht.