"Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" "Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" Ontdek meer voordelen van Werken en leren Werken en leren
"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand

NLdoet bij ZuidOostZorg

Heel Nederland staat op vrijdag 11 maart en zaterdag 12 maart 2016 in het teken om mensen kennis te laten maken met het vrijwilligerswerk, maar ook om te laten zien hoe leuk het is om je als vrijwilliger actief in te zetten voor een organisatie. Ook ZuidOostZorg organiseert in het kader van NLdoet allerlei activiteiten op verschillende locaties.

 

Het Oranje Fonds organiseert op 11 en 12 maart 2016, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. De afgelopen 10 jaar zijn er maar liefst 40.000 klussen geklaard en hebben 1,5 miljoen mensen deelgenomen.

Potentiële vrijwilligers kunnen een kijkje nemen bij één van de locaties van ZuidOostZorg.

 

Rispinge
Op zaterdagmiddag 14.30 uur is er een high tea met muziek. Er zijn veel vrijwilligers die zich hebben aangemeld om te helpen.

 

Neibertilla

De heer T. van Bekkum, burgermeester Smallingerland en zijn echtgenote  gaan zaterdag tijdens NL Doet meehelpen in de vorm van wandelen met  bewoners. Samen met bewoners en zes andere vrijwilligers gaan ze wandelen met bewoners over het rolstoelpad in Beetsterzwaag.

 

De Miente

In Gorredijk wordt de tuin in De Miente voorjaars klaargemaakt. Dit gebeurt door het planten van nieuwe planten, bloembakken vullen, terras schoonmaken en bestrating schoonmaken. Tijdens het opknappen van de tuin zullen er binnenhuis voor de bewoners ook leuke activiteiten zijn, zoals: muziek en lekkere hapjes.

 

Neibertilla

In Neibertilla worden nog mensen gezocht voor de volgende klussen:

  • De terrassen van de 8 kleinschalige woningen voorjaarsklaar maken.
  • De groentebakken klaar maken voor beplanting, verven van de houten delen en grond aanvullen.

 

NLdoet is een jaarlijks terugkerend, landelijke evenement waar ook ZuidOostZorg weer ieder jaar actief aan deelneemt!