Techparade Techparade Van 21 t/m 24 januari, in het kader van eHealthweek, een techparade langs diverse locaties van ZuidOostZorg. Komt u ook? Lees hier meer
Beeldhouwweek ‘Anders ontmoeten’ Beeldhouwweek ‘Anders ontmoeten’ Van 14 t/m 18 januari 2019 is op het Winkelplein in Sûnenz een beeldhouwatelier ingericht. Doet u ook mee? Lees meer

Mantelzorgmiddag groot succes

Circa 300 mantelzorgers kwamen bij elkaar op donderdag 26 september jongstleden in De Lawei. Een middag met het thema ‘Voordat je vergeet dat ik zielsveel van je hou’ werd aandacht geschonken aan de mantelzorger van een dementerende.

 

Na een welkom van Ida van Marion, manager ZuidOostZorg werd de documentaire ‘Mam’ van theatermaakster Adelheid Roosen vertoond. Een indringende documentaire over Adelheid haar dementerende moeder. Hierna konden aanwezigen vragen aan Adelheid stellen. Ook Gerke de Boer, auteur van diverse boeken over zorg voor dementerenden, besprak in zijn inleiding over de problematiek die mantelzorgers tegenkomen in de zorg voor hun naaste.

 

In de pauze waren er naast koffie en thee ook (h)eerlijke hapjes van de biologische keuken van ZuidOostZorg. Na de pauze konden de deelnemers acht verschillende workshops volgen. Tijdens de centrale afsluiting moest iedereen nog even in beweging komen want Nelske van het bewegingscentrum gaf een korte fitnessinstructie op swingende muziek. Iedereen kon tijdens het hapje en drankje nog even napraten over deze middag. De deelnemers waren het met elkaar eens; het was een mooie en zinvolle middag.