"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand
"Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" "Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" Ontdek meer voordelen van Werken en leren Werken en leren

Kunst in Sinnehiem

Gedeelde werelden  -  jong ontmoet oud

 

In Sinnehiem komen de peuters van peuterspeelzaal ’t Kwetternest regelmatig op bezoek bij de bewoners van de Sinnehiem. Zij ondernemen gezamenlijke activiteiten zoals liedjes zingen, een spelletje doen of knutselen. Op een natuurlijke wijze komen de leeftijdsgroepen tot stimulerende interactie. Het contact met de peuters stimuleert ondermeer de alertheid en de communicatiebereidheid van de bewoners en biedt hun een vreugdevolle ervaring. De peuters ervaren op hun beurt dat het leuk is om met de ouderen te spelen of de gemaakte knutselwerkjes aan hen te laten zien of geven.

 

ZuidOostZorg heeft het jaar 2014 uitgeroepen tot kunstjaar. Als gezamenlijke activiteit hebben de peuters en de ouderen elk een schilderijtje gemaakt, waar Charlotte Bouma, stagiaire welzijn, een groot kunstwerk van gemaakt heeft.

 

Tijdens de onthulling van het kunstwerk waren de peuters van ’t Kwetternest en de bewoners van Sinnehiem aanwezig. Na enkele woorden van Marloek Visser,  locatie manager a.i, werd het doek van het kunstwerk getrokken door enkele peuters en bewoners en werd de middag afgesloten met een hapje en drankje.