Techparade Techparade Van 21 t/m 24 januari, in het kader van eHealthweek, een techparade langs diverse locaties van ZuidOostZorg. Komt u ook? Lees hier meer
Beeldhouwweek ‘Anders ontmoeten’ Beeldhouwweek ‘Anders ontmoeten’ Van 14 t/m 18 januari 2019 is op het Winkelplein in Sûnenz een beeldhouwatelier ingericht. Doet u ook mee? Lees meer

Koninklijke onderscheiding voor echtpaar Have in Opsterland

Afgelopen week ontvingen in gemeente Opsterland twee vrijwilligers van De Miente uit handen van burgemeester Ellen van Selm een Koninklijke Onderscheiding tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dat zijn de volgende vrijwilligers: 

 

Gé Have Bakker (78)

Gé Have organiseert en begeleidt sinds 1990 activiteiten in De Miente Gorredijk, waaronder het opzetten van een knutselclub, natuurclub, markt, modeshows en het organiseren van uitstapjes. Daarnaast doet zij aan bloemschikken voor het Rode Kruis.

 

Jantienus Have (78) 

Jantienus Have is sinds 1993 bestuurslid / voorzitter van stichting De Nije Kompanjons, die zich inzet voor het voortbestaan van de Turfroute. Hij was van 1980 tot 2003 bestuurslid / voorzitter Stichting Openbare Bibliotheek Opsterland, van 2004 tot 2011 Voorzitter van de Raad van Toezicht Stichting Bibliotheken en van 2013 tot 2015 was hij Voorzitter Schilderskring Diever. Daarnaast is hij de rechterhand van mevrouw Have-Bakker bij de activiteiten in De Miente, voorzitter/penningmeester van de bewonerscommissie aanleunwoningen De Miente / Sinnehûs, voorzitter van diverse ouderraden, voorzitter van de Bibliotheek in Gorredijk en bestuurslid van de Skâns.

 

Van harte gefeliciteerd met deze mooie onderscheiding en we hopen dat ze beide zich nog lang mogen inzetten voor de bewoners van De Miente. 

 

 

 

 

01052017