"Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" "Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" Ontdek meer voordelen van Werken en leren Werken en leren
"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand

Komt u ook naar de Nieuwe Hollandse Speldag?

Mogelijk heeft u er al van gehoord, de ambitie van ZuidOostZorg om het beweegbeleid te ondersteunen met games. Hiervoor is een project gestart. Eén van de eerste stappen in het project is de organisatie van een

 

Demodag beweeggames op donderdag 29 oktober 2015

 

Deze Demodag beweeggames, die we Nieuwe Hollandse Speldag hebben genoemd, wordt gehouden in Sûnenz op het Winkelplein. Uw bezoek aan deze dag wordt enorm op prijs gesteld.  Tijdens deze dag kunt u ervaren hoe de gedemonstreerde games het bewegen bevorderen en bekijken welke games wij als ZuidOostZorg wellicht gaan aanschaffen.

 

Om misverstanden en teleurstelling te voorkomen. Het project met games start in vier woningen PG van Neibertilla. Op basis van de ervaringen met implementatie op deze locatie wordt het project in het eerste kwartaal van 2016 uitgebreid met nog vijf locaties. De inzet is om uiterlijk in 2017 op alle locaties het gebruik van games te hebben geïmplementeerd.

 

Datum: donderdag 29 oktober 2015

Van: 10.00 tot 19.00 uur

Plaats: op het winkelplein van Sunenz

 

Voor: medewerkers/studenten, vrijwilligers, cliënten en hun naasten van ZuidOostZorg

 

De volgende spellen worden gedemonstreerd:

 

InAction Table

Op deze interactieve touch table speel je als groep een spel. Omdat je samen om de tafel staat, ontstaat er sociale interactie. Met acht verschillende spellen wordt de speler uitgedaagd om in actie te komen.

 

Daydream

Daydream richt zich op ontspanning door een steeds veranderende omgeving aan te bieden met behulp van beeld en geluid. Daydream wordt bestuurd door middel van hersenactiviteit of door het hartritme en is dus geschikt voor mensen die zich niet of nauwelijks kunnen bewegen.

 

Pillo

Het kussen de Pillo functioneert als controller om games te besturen. De Pillo is erg geschikt om de grove motoriek te trainen omdat er in het kussen geknepen of gedrukt moet worden.

Er zijn diverse spellen beschikbaar.

 

Tovertafel

De tovertafel stimuleert om te bewegen en de sociale interactie in de groep. Met een beamer wordt een spel op een tafel geprojecteerd. Door sensoren reageert het spel op bewegingen.

 

Braintrainer

Met de Braintrainer wordt het geheugen getraind. De spellen worden aangeboden op een computer met een aanraakscherm. De software is zeer toegankelijk en interactief gemaakt waardoor het programma zeer gemakkelijk te bedienen is.

 

Silverfit Alios

Op de SilverFit zit een drie dimensionale camera die de bewegingen van 1-4 spelers precies kan bijhouden. Daardoor is het mogelijk om te oefenen zonder dat het nodig is om iets vast te houden. Hierdoor is de Siverfit geschikt voor mensen die moeten revalideren.

 

Silverfit Mile

De Silverfit Mile wordt gekoppeld aan een loopband. Op een scherm wordt een virtuele omgeving gecreëerd waarmee bijvoorbeeld een wandeling in het bos wordt nagebootst. De Silverfit kan ook aan een hometrainer gekoppeld worden.

 

Kinemoto

De Kinemoto zorgt op een innovatieve manier voor het prikkelen tot beweging, interactie en sociale activiteit. Met de beweging van het lichaam wordt de computer bestuurd en de spellen gespeeld.

 

Qwiek Play

De spellen van de Qwiek Play worden getoond op een beeldscherm. De bewegingen van de speler worden herkend en weergegeven op het scherm. De spellen zetten aan tot bewegen en sociale interactie

 

Qwiek Melody

De Qwiek Melody is een interactief zebrapad. Door op de witte of gekleurde strepen te gaan staan, wordt er muziek afgespeeld. Dit nodigt uit tot bewegen en (muziek)plezier.

 

Qwiek Up

De Qwiek Up projecteert beelden op de muur gekoppeld aan geluiden en stimuleert zo de zintuigen. Geschikt voor belevingsgericht zorg. Beelden en geluiden kunnen afgestemd worden op de persoon.