"Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" "Urenlang wachten op antwoord? Hou toch op! Via het beeldscherm heb ik contact met de zuster wanneer het mij uitkomt" Lees meer over de voordelen van Zorg op afstand Zorg op afstand
"Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" "Yes! Alweer een mooi diploma erbij, dat is toch maar mooi mogelijk bij ZuidOostZorg!" Ontdek meer voordelen van Werken en leren Werken en leren

HHHH in Dr8888 - Humor in de kunst in Sûnenz

Vanaf woensdag 28 mei start Museum Dr888 met een tentoonstelling HHHH in Dr8888 – Humor in de kunst.  Een expositie buiten de muren van Museum Dr888. Sûnenz biedt Museum Dr888 de mogelijkheid om kunst ook hier permanent te exposeren. HHHH in Dr8888  is de eerste tentoonstelling binnen Sûnenz en duurt tot 9 november 2014. 

 

Over de tentoonstelling:

Humor is een belangrijk onderdeel van de historische avant-garde bewegingen Dadaïsme, Surrealisme, Popart en Fluxus; stromingen waarmee Museum Dr8888 zich graag associeert. Toch is er in het verleden summier aandacht geschonken aan dit thema door de – grote – musea. Kunsthistoricus Rob Perrée schrijft hierover: ”Humor heeft geen status in de kunst.” (Kunstbeeld, 2007). We pakken de handschoen van Perrée op en organiseren in Sûnenz een tentoonstelling waarin humor en ironie een belangrijke rol spelen.

 

Van installaties die de hoed afnemen tot eierschalen. In de groepsexpositie worden negen toonaangevende hedendaagse kunstenaars gepresenteerd die humor toepassen als onder meer (politiek) wapen, stijlmiddel of middel tot relativering. Er is werk te zien van onder meer Bob Lens, Willem de Ridder, Kamagurka, Koos van der Sloot en Machiel Braaksma.

 

Kunst in Sûnenz
Sûnenz staat midden in de samenleving en wil daar op alle mogelijke gebieden een bijdrage aan leveren. Kunst is een belangrijk onderdeel van het leven ook als je ouder wordt. Met deze dependance van museum Dr8888 en de eerste expositie over humor in de kunst wil Sûnenz de leuke kant van het ouder worden laten zien.  Zie hier het filmpje van Paulo Martina over de keuze van een dependance in Sûnenz.